hei.. har et par spørsmål til proffe domenefolk:)

En tråd i 'Domener' startet av GoiNK, 8 Jun 2007.

 1. GoiNK New Member

  Innlegg:
  3
  hei.....

  jeg satt å surfa på nette å skrev inn flere random .no adresser
  og på flere av disse .no-domene kom jeg innpå store domeneauksjons sider.

  fks skrev jeg lol.no (laughing out loud) det kjente "internet" ordet og havna på sedo.no, ei domeneauksjons side? lurer liksom på hva i alle dager har lol med ei domenesalgs side?

  sikkert teit spørsmål for dere, er ny i "markede" så forstår ellers lite!

  Takker for seriøse svar!

  Jone A. Olsen
   
 2. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  lol.no er parkert hos sedo, noe som betyr at eieren er villig til å selge domenet.
   
 3. Ståle Medlem

  Innlegg:
  1.248
  Og, registrerer man slike type-in domener så får man trafikk fra dag en, og kan raskt tjene inn det domenet koster, og alt deretter er penger rett i kassa da du ikke trenger å sette opp en webside.

  Lol.no er jo et klassisk eksempel. Domenet får sikkert en del type-in (iallefall èn, deg! ;) ), men ingen av de som skriver inn adressen (iallefall de fleste) vet hva som ligger på den adressen. Man skriver det inn fordi det er et kjent ord, som man har hørt mange bruker.

  Det er mange som tjener gode penger på å tråle nettet etter slike domener, men det er vanskelig å fastslå antall type-in, før man har kjøpt domenet.
   
 4. Kenneth Dreyer Well-Known Member

  Innlegg:
  3.820
  Disse domene er ofte kjøpt av såkalte domenehaier. Dette er folk som kjøper opp hundrevis, kanskje tusenvis, av domener for å selge dem. For å tjene ekstra penger, så legger dem ut slike "domeneparkeringssider" som inneholder reklame. Når det kommer trafikk til siden, så tjener dem penger pga av reklamen dem har der. Med tanke på at et .no domene koster rundt 100 kroner, så kan det ofte være veldig lett å tjene inn igjen denne hundrelappen i løpet av året, så lenge du bruker god og relevant reklame på domenelangssiden.

  Det er også mange som drar det litt lengre, og oppretter titalls (t.o.m hundrevis) av organisasjoner dem registerer domener på (et firma/organisasjon kan maks ha 25 domener!). Dem har til og med registert seg selv som registrar av .no domener for at det skal bli enda billigere (koster rundt 50 kroner).

  Du kan jo tenke deg selv om dem selger et domene til 5.000 kroner. Da har dem tjent inn 100 av domene dem har kjøpt, og på toppen av det kommer jo inntektene fra reklamen.

  Domenehai kan være god business om du gjør det riktig..
   
 5. GoiNK New Member

  Innlegg:
  3
  takker for svar, begynner å lysne litt til her :p

  sjekka såkalt "whois" på domene lol.no og sedo.no er jo samme karen som har begge, ser jo ut til å være grei "ekstra" inntekt eller i det hele tatt "hoved inntekt" om du har mange.

  kanskje jeg og skal bytte yrke til "domenehai", hadde bare ting vært mer forståelig :rolleyes:

  Edit:
  så det også åpna for tall domener på .no nå om få dager, er vel sikkert mange som prøver seg på 123.no 1881.no osv.

  mvh,
  goink
   
  Sist redigert: 8 Jun 2007
 6. Ståle Medlem

  Innlegg:
  1.248
  Ja, men i teorien så skal alle ha like stor sjanse til å få domenet (loddtrekning?) såfremt det ikke er varemerke. 1881 driver jo å registrerer varemerket 1881 nå...Lurer på hvorfor:rolleyes:

  Noen som har talldomener inne til bestilling?
   

Del denne siden