Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hreflang

Katharina

New Member
Hei!

Har I opsat hreflang på jeres norske webshops? Jeg bliver lidt i tvivl om, hvordan vi helst skal opsætte det. For på vores danske shop, vil det jo bare være "da-dk", men på norsk er der flere muligheder, fordi I har flere sprog.

Indsætter I så bare landekoden "no" og ikke nogen kode for sprog? Så linjen kommer til at se sådan ud:
<link rel="alternate" hreflang="NO" href="https://www.nettoparts.net/shop/frontpage.html"/>

Håber I kan hjælpe :)
 

Katharina

New Member
Tak for svar :)

Jeg har tjekket vores Analytics, og der kan jeg se, at en del af vores brugere taler nynorsk. Så indtil videre har jeg faktisk besluttet at lade være med at opsætte hreflang. Men da vi har et .net domæne, har jeg i stedet opsat målretning mod hele Norge i Search Console, så må vi prøve at se om det gør en forskel :)
 

Trond Lyngbø

New Member
Hei.

Jeg ser av datoen at denne posten kanskje ikke lenger er et uavklart spørsmål. Men jeg vet at flere av dere som leser denne posten kanskje vil ha det. Jeg velger derfor å komme med noen generelle tips.

1.) Det første tipset er at man må være ekstremt nøye. Google tillater ingen feil på oppsettet. Dersom du har en nettbutikk og arbeider med SEO på tvers av språk og landegrenser, er implementeringen kritisk. Har du paginering, filtre, sortering, etc. er det raskt å ende opp med feil på implementering, så vær grundig og sjekk gjerne to-tre ganger, og overvåk implementeringen i etterkant. Kjipt om man driver med e-handel og innhold på engelsk som er rettet mot UK rangerer på topp i Kanada og, om du ikke leverer i disse landene. Det er ingen god opplevelse, og vil antakelig utløse et knippe frustrerte reviews fra håpefulle kjøpere som blir skuffet.

2.) Det andre tipset er at min venninne, Aleyda Solis, har laget en utmerket gratis nettbasert Hreflang tag-generator. Her er lenke til Hreflang-generatoren hennes: https://www.aleydasolis.com/english/international-seo-tools/hreflang-tags-generator/

3.) Screaming Frog SEO spider er utmerket til å finne feil på implementeringen. Sjekk forøvrig ut deres side med nyttig informasjon om hreflang her (XML-filer, etc.): https://www.screamingfrog.co.uk/seo-spider/user-guide/tabs/#hreflang

Så er det alltid smart å sjekke med kilden selv, Google: https://support.google.com/webmasters/answer/189077?hl=en


Håper dette var til hjelp! :)
 
Topp