Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hva har skjedd her?

Eva

Medlem
Fikk i dag mail fra PageLine, der jeg har mitt Theme fra.

"Urgent Security Update
<img class="pl-author" src="http://www.pagelines.com/wp-content/uploads/2014/09/intercom-james.png">
<p class="pl-content pl_editable_block_has_caret">

Hey it’s James from PageLines. I’m emailing to let you know we recently identified a couple of problems with two of our legacy themes, namely PlatformPro and PageLines Framework.</p>

We take security seriously, so we wasted no time updating the free versions of these themes on the WordPress Repo and updating the Pro versions on PageLines.com.

We identified that you have used one or more of themes in the past and would recommend you update immediately. Read our blog post below and apply the patches as described. GET PATCHED "

Gikk straks inn på WP-admin for å oppdatere, og siden det ikke er så ofte jeg er inne, var det en del som skulle oppdateres. Først oppdaterte jeg WP til nyeste versjon, så alle plugins, og da jeg skulle oppdatere PageLine-Temaet, skjedde dette. En blank side kom opp således. Og samme kommer opp, når jeg klikker på min hjemmeside-/blogg-link.

Parse error: syntax error, unexpected T_STATIC, expecting T_STRING or T_VARIABLE or '$' in /home2/eva/public_html/wp-content/plugins/backupwordpress/classes/class-hmbkp-path.phpon line 74

Hva er dette og hva gjør jeg? Vet godt jeg kan henvende meg til PageLine, men da jeg er ganske grønn på dette, og ikke verdens beste i engelsk, så prøver jeg her først. Håper bare det er en liten ting at fixe.



 

erlsae

Medlem
Feilmeldingen tilsier at det er "Backup Wordpress"-pluginen som forårsaker problemet. Kanskje denne ikke er oppdatert, eller veldig utdatert. Du kan fikse dette ved å navigere deg til mappen root/plugins/backupwordpress.

Bytt navn på mappen "backupwordpress" til "_backupwordpress", og problemet er løst. Med andre ord er det ikke temaet ditt som forårsaker feilmeldingen.
 

Travellingman

Nettgrunder
Anbefaler deg å logge deg inn minst en gang pr uke, det kommer jo stadig vekk oppdateringer. Spesielt om du bruker en del plugins....

Fjern denne backup plugin. Skjønner ikke helt hva du vil med WP support? De kan nok ikke hjelpe deg med dette, du må fjerne plugin selv.
 

Eva

Medlem
Takk for tips, Travellingman, skal begynne å gå inn hver uke!

Ja, finner vel ut av det, men er ikke noe geni til dette. Hvor finner jeg "root/plugins/backupwordpress". Jeg ser det ikke under "Files/File Manager". Hvor nøyaktig ligger det?
 

Eva

Medlem
Nå har jeg endret navn og kommer fint inn på WP-admin. Men på selve hjemmesiden (livsmagasinet.no) kommer der en feilmelding. Error 500. Vet jeg kan lese det som står og skal også gjøre et forsøk på å forstå dette, men kan dette forklares med noen få linjer, blir jeg superglad!!
Er det helt trygt å bare slette hele mappen; "backupwordpress"? Kanskje det er dét som må til...
 

Eva

Medlem
Takk for svar, Tonny. Prøvde å avinstallere pluginen først, men det lod seg ikke gjøre, da jeg hadde endret navnet fra CP. Noe som forøvrig var en forutsetning for, at jeg overhodet kom inn på WP-admin. Har nå slettet hele mappen fra Control Panelet, men kommer fremdeles ikke inn på min hjemmeside, atter ERROR 500 (klikk inn for å se). Kan jeg fikse dette selv, eller må jeg ha WP-supporten til å hjelpe?
 

erlsae

Medlem
1. Det kan være .htaccess som forårsaker problemet. Prøv å skift navn fra .htaccess til .htaccess_old i rootmappen, wp-content, wp-admin og wp-includes. Når dette er gjort ser du om nettsiden fungerer. Hvis ja, gå deretter til livsmagasinet.no/wp-admin -> Innstillinger -> Permalenker, og lagre. Da vil en ny .htaccess fil bli generert.

2. Det kan også være noen av pluginsene du har installert som forårsaker problemet. Hvis det ovenfor ikke fungerte, prøv derfor å bytt navn på mappene som jeg skrev lenger her oppe. Ta en og en, og oppdater siden for å se om du finner synderen.

Hvis ikke nummer 2. fungerte for deg kan du laste ned den nyeste versjonen av Wordpress. Overskriv deretter kun mappene wp-admin og wp-includes. Du vil ikke miste noe informasjon på nettstedet ditt. Det kan være at noen filer under oppdateringen ikke ble fullstendig oppdatert, eller ble ødelagt under operasjonen.

Hvis ikke noe av dette fungerte må du ta kontakt med leverandøren din. I ditt tilfelle HostGator. WP-support vil ikke kunne hjelpe deg stort:)
 
  • Like
Reaksjoner: Eva
Topp