Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvem bestemmer i et firma? (diskusjon flyttet)

metallian

Medlem
Tror de fleste er enige om at de aller aller fleste avgjørelsene tas av de ansatte, som er ansvarlig for sin sjef som igjen får beskjeder/ordre fra sin sjef. Når man kommer langt nok opp dit er sjefen direkte ansvarlig for styret/eierne. Jo høyere opp jo færre-men større avgjørelser.
 

looper

Medlem
Nå har det seg jo slik at ledelsen er ofte valgt av ett styre. Alle beslutninger som gjøres innad i en organisasjon bør være ut ifra bestemelsene som er gitt i ett rammeverk ifra styret/ledelsen. Hvis du Msited ansatter en selger i Håndballmagasinet ditt, så forventer du at den personen holder seg til reglene du har satt.

Dersom en snakker om mindre avgjørelser så kan disse bli gitt til ansatte, dette kalles EMPOWERMENT. Men da snakker vi ikke om de store beslutningene som foreksempel om håndballmagasinet skal skifte tema og begynne å skrive om fotball.

Dersom noen beslutninger blir gjort som eierne ikke liker så kan de kalle inn til feks " ekstra ordinær generalforsamling" men uansett. Det dette bunner ut i, som alt annet...eier du noe,så bestemmer du. Hvor mye du eier tilsier hvor mye du bestemmer. DET ENESTE ORGANET SOM KAN OVERGÅ EIERNE I ENKLETE TILFELLER ER EKSTERNE OMGIVELSER SOM STATLIGE REGLER,OSV.
 

Yngve Larsen

E-commerce ekspert
Haha.. Her var det mye vissvass å lese ;)

Er enig i at de ansatte tar flest avgjørelser, sikkert mange 100 hver dag, men de er små og er ikke direkte forretningskritiske.

Ståle:
Ser ikke noe galt i svaret du fikk, men vil tro det var noe feilformulert.

Vil tro det han prøvde å si var at de hadde eierandeler i selskapet, men ikke hadde noen styreverv. Derav ingen direkte påvirkningskraft.
 

Kassimaja

Geocacher
Vil tro det han prøvde å si var at de hadde eierandeler i selskapet, men ikke hadde noen styreverv. Derav ingen direkte påvirkningskraft.

Det er mulig han prøvde å si mye rart, men så lenge han ikke sa det er det vanskelig å forholde seg til ;)

Hvis du sitter på en eierandel av i alle fall litt betydning så kan du i alle fall være med på generalforsamling å ha mulighet til å påvirke styresammensetningen derfra
 
Topp