Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvilke produkter er lovlige å legge ut i budgrupper?

Bertram

Member
det finnes budgrupper på Facebook og andre steder der man kan tilby produkter for salg eller budgivning. Jeg ser at enkelte legger ut både sigaretter og alkohol i enkelte av disse.

Er dette lovlig? Og hvem har eventuelt ansvaret om det ikke er lovlig? Er det gruppens/nettstedets admin eller selger?
 

zapotek

Medlem
§ 3-1.Retten til salg av alkoholholdige drikker

Salg av alkoholholdig drikk gruppe 2 og 3 kan bare foretas av AS Vinmonopolet på grunnlag av kommunal bevilling, eller på grunnlag av tillatelse som nevnt i § 3-1a eller bevilling etter § 3-1b.

Salg av alkoholholdig drikk gruppe 1 kan bare foretas på grunnlag av kommunal bevilling, eller på grunnlag av tillatelse som nevnt i § 3-1a eller bevilling etter § 3-1b. Det gjelder også der salget skal drives av et selskap som helt eller delvis eies av kommunen. Bevillingen gjelder for et bestemt lokale og en bestemt type virksomhet. Salgsbevilling kan ikke utøves sammen med skjenkebevilling i samme lokale.

https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1989-06-02-27#KAPITTEL_3

https://helsedirektoratet.no/folkeh...rer#registrerings--og-tilsynsordning-fra-2018
 

Bertram

Member
Men den sier vel ikke noe om salg mellom privatpersoner? Om naboen Banker på døren og trenger en flaske vin så kan jeg vel gi den til ham mot at han betaler hva jeg da for den? Om det i så fall er lovlig, så kan det samme vel gjøres i en gruppe?

Men, om det som du sier er ulovlig. Hvem er ansvarlig? Selger, kjøper, admin, eier av nettsted eller en kombinasjon?
 
Topp