Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvor mye trafikk tåler Domeneshop osv

kongen

kongemedlem
Hvor mye samtidig trafikk tåler Domeneshop sitt webhotell (og andre hosting-selskaper) før de kneler?

Noen som har god erfaring med hosting-selskaper som takler mye samtidig trafikk? Snakker da om 100.000+ samtidige brukere i kortere perioder.
 
Sist redigert:

peterandrej

pensjonert moderator
100.000 samtidige brukere? Det var da voldsomt. Du må nok over på den største webhotellpakken hos domeneshop da :)
 

Nutz

Med lem
Peter, på et delt hotell er det summen av alle besøkende til kundene på boksen som bestemmer dette.
Selv om du har en side som får 30-40 treff om dagen, så kan det være en kattepine for de stakkarene som besøker deg dersom du er plassert på en boks der de andre har stor trafikk.
 

Nutz

Med lem
Ikke bare båndbredde som gjør at en server oppfører seg som en fra Kamerun i skiløypa.
 

peterandrej

pensjonert moderator
Peter, på et delt hotell er det summen av alle besøkende til kundene på boksen som bestemmer dette.
Selv om du har en side som får 30-40 treff om dagen, så kan det være en kattepine for de stakkarene som besøker deg dersom du er plassert på en boks der de andre har stor trafikk.

Hallo. Jeg køddet.
 

kongen

kongemedlem
OK, noen som har gode erfaringer med norske hosting-selskaper som tilbyr dedikert eller lignende hvor man samtidig kan betale per brukte båndbredde (slik at ikke serveren stopper når maks båndbredde nås).
 

a10

Medlem
Jeg vil anta du kan gjøre en deal med hostgator, snakk med di via chatten. rart dette med peak-hosting ikke er mer standarisert. altså at du i en periode med forventet eller planlagt peaks på besøkende (altinn lol) fører webserver oppover i rang i et virtuelt nettverk/ cloud hos et megastort datacenter.

Og uten at det koster to årslønner. ....
 

SolidHost

Medlem
Selv ikke en dedikert server vil kunne takle 100.000 brukere samtidig, såfremt vi ikke snakker om noe som kun skal laste en enkel tekst/html-side (og selv da vil 100.000 brukere kunne bli problematisk). Dersom det er noe dynamisk som skal lastet, som f. eks. wordpress eller noe annet som inkluderer databasespørringer, trenger du fort flere servere, load-balancers, etc.
 

Kassimaja

Geocacher
Selv med en stor og ny serverpark er det problemtisk å ta i mot et sekssifret antall besøkende på kort tid. Bare spør de stakarene som jobber med Altinn....
 

Msites Ltd

Livsnyter
Kom dere tilbake på topic! Opprett egen tråd om altinn hvis det er det dere vil diskutere!

Jeg er selv nysgjerrige på TS sin problemstilling. Det kunne være artig å få enda litt mer info om dette hvis noen sitter på noe ekstra informasjon.

Nå skal det vel ganske mange tilfeldigheter til å få 100K samtidig inn på en nettside. Men, hvor ligger grensene for de normale webhotellene? Klarer de 5K, 10K samtidig eller hvor går grensen før det begynner å presse på....
 

SolidHost

Medlem
@Msites
Det er så godt som umulig å svare på slike spørsmål. Det er rett og slett for mange faktorer som spiller inn. Når du snakker webhotell, så kommer det jo an på hvor mange som har webhotell på serveren, hvilke skript/hvilken programvare de kjører og hvor mange brukere som er inne på de forskjellige sidene deres. Dersom man så går videre, så vil det jo spille inn hvilke funksjoner brukerne benytter på de forskjellige sidene. Noen har bare enkle html-sider, mens andre kanskje har mer krevende CMS-systemer/netbutikk/forum. Dersom noen andre på serveren f. eks. har et forum, vil jo f. eks. søkefunjskonen som oftest kreve mer av serveren enn bare å lese gjennom postene på forumet. Ut over dette, kan man jo gå inn under "panseret"; Hvillke servere er det snakk om? Minne? Prosessor? I/O kapasitet (lesing/skriving) til hardisker? Er det bare enkle disker eller står det flere disker i et RAID oppsett, noe som ofte vil føre til økt leseytelse? Hvilket raid-oppsett i såfall? Hvordan er de forskjellige tjenestene konfigurert? Oppsett av MySQL/databaser, etc, etc.
 
Topp