Hvordan bekjempe Adblock?

En tråd i 'Generell markedsføring' startet av ronorio, 16 Jun 2017.

 1. ronorio New Member

  Innlegg:
  19
  Det er tydelig at bruken av Adblock (og tilsvarende) er en økende trend. Hvordan omgår dere blokkeringen?
   
 2. barentshavet Active Member

  Innlegg:
  381
  Det er tydelig at brukerne som bruker AdBlock ikke vil se reklame. Vil du virkelig tvinge reklame på brukere som motsetter seg? Om du mener kvaliteten på innholdet ditt er virkelig top notch, kan du innføre betalingsmur.
   
 3. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.645
  Jeg har ikke noe mot reklame og har slått av Adblock på sider jeg gjerne vil støtte, som Webforumet. Jeg har også slått av på Dagbladet, VG og noen andre nettaviser jeg jevnlig er innom. Jeg har jo måttet erkjenne at det går ikke an å forlange gratis (kvalitets)innhold og samtidig hindre at den/de som står bak websiden får inntektet til å lage innhold.

  Likevel har jeg Adblock stående på i utgangspunktet for å beskytte meg mot aggressive popups, skrikende signalgule flater som trekker til seg blikket så jeg ikke greier å konsentrere meg om innholdet osv. Så slår jeg heller av hvis jeg finner ut at websiden er seriøs og at jeg vil vende tilbake.
  En høflig anmodning om å skru av Adblock fordi en trenger penger til drift er helt ok. Det er også ok å få valget mellom å betale eller se annonser (hvis de ikke ser ut som et fyrverkeri på speed). Høflig er nøkkelordet, møter jeg en plakat som sier noe sånt som at "vi ser du bruker Adblock, og er det noe vi hater så er det Adblock". Ja, vel implisitt sier de vel at de hater meg også, jeg lukker slike sider og kommer aldri tilbake.

  Prøv noe av dette først, virker det ikke kan du jo prøve skarpere lut, men da risikerer du også at noen stikker. Å tvinge brukerne til å skru av Adblock er antakelig en evig kamp mellom de som lager blokkeringsprogrammer og de som lager annonsser
   
 4. ronorio New Member

  Innlegg:
  19
  Hvorfor folk bruker Adblock kan vi alltids spekulere i. Vil tro mange bruker den til å ta bort irriterende og unødvendig bruk av reklame. Jeg tørr påstå at mange synes det er greit med gratis lesing, mot en reklame eller to på siden.

  Jeg vil ikke legge innholdet bak en betalingsmur av mange årsaker. Jeg vil servere reklame skånsomt, enten folk liker det eller ei ;) Er ute etter rent tekniske løsninger for å gjøre det mulig. Er eneste alternativet å servere en "vennligst deaktiver adblock" ved entring?
   
 5. René Munthe Eik Medlem

  Innlegg:
  1.680
  Resultatet blir nok etter hver at alle artikler er sponset. Da kan man ikke lenger stole på det man leser. Så man ødelegger nok litt for seg selv ved å bruke adblock. Man kan allerede se at vitenkaplige studier man før kunne stole på er kjøpt og betalt. Får man ikke betalt, så tar man betalt.
   
 6. Travellingman

  Travellingman Nettgrunder

  Innlegg:
  2.055
  Bruker ikke adblock, har ingen problemer med å overse reklame som ikke er relevant for meg...
   
 7. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.590
  Jeg har jobbet en del for å finne tekniske løsninger som skrur av eller hindrer Adblock å fungere på nettsider, men har ikke funnet noen god løsning på det.
   
  ronorio liker dette.
 8. Thor Erik Just Olsen

  Thor Erik Just Olsen Medlem

  Innlegg:
  224
  :(
  Jeg skulle ønske brukerne forsto att dette stort sett rammer de mindre og smalere nettstedene. Man kan drive ett nettsted uten inntekter bare så lenge. Før eller siden mister man gnisten.
   
  ronorio og Pong liker dette.
 9. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.228
 10. IKKE-PEILLING

  IKKE-PEILLING Medlem

  Innlegg:
  302
  Det är skönt utan reklam, allt går fortare och man slipper se onödiga saker. Jag tror man får baka in lite reklam och sälja direkt, inte enbart förlita sig på intäkter från adsense. Jag skulle aldrig köra utan adblock, däremot slår jag av om sidan jag besöker är värt det.
   

Del denne siden