Hvordan overvåker dere server-oppetiden?

En tråd i 'Produkter og verktøy' startet av appelsin, 29 Aug 2012.

 1. appelsin

  appelsin Medlem

  Innlegg:
  379
  Jeg bruker verdens dårligste server. Jeg snakker selvfølgelig om Bluehost.

  Jeg lurer på hvordan jeg kan overvåke server-oppetiden til mine nettsider (shared hosting). Hvordan gjør dere dette på deres server?

  I Bluehost finnes det mange funksjoner under "Logs". Problemet er at jeg ikke vet hvordan jeg skal tolke disse dataene/grafene. Jeg vet ikke hva jeg skal se etter for å sjekke om alle som besøker nettsidene mine, kommer til en nettside som er tilgjengelig. Skal jeg se på bandwidth, CPU throttling, error logs?

  Eller bruker dere eksterne programmer til å overvåke disse tingene?

  jeg er interessert i å høre hvilke prosedyrer dere har for dette.
   
 2. Ole Avranden utvandret

  Innlegg:
  925
  Hva med å kanskje bytte host?
   
 3. appelsin

  appelsin Medlem

  Innlegg:
  379
  Før jeg gjør det, må jeg tallfeste hvor dårlige de er, og om jeg kan få bedre ytelse ved å oppgradere eller bytte webhost. Jeg vil gjerne måle før og etter-effekt.
   
 4. leisegang Medlem

  Innlegg:
  56
  Hei appelsin. Hva trenger du av plass osv? Kan sikkert fikse en grei pakke til deg. Ta kontakt på pm
   
 5. appelsin

  appelsin Medlem

  Innlegg:
  379
  Jeg må ha ubegrensede muligheter for antall nettsider på serveren. Det er vel ingen norske som er konkurransedyktige på dette.

  Jeg har over 100 nettsider.
   
 6. appelsin

  appelsin Medlem

  Innlegg:
  379
  Det er åpenbart noe galt med serveren min. Jeg leste på Bluehost.com at CPU per time bør være under 600. Se på vedlagte bilde:
   

  Vedlagte filer:

  • cpu.jpg
   cpu.jpg
   Filstørrelse:
   14,6 KB
   Visninger:
   24
 7. appelsin

  appelsin Medlem

  Innlegg:
  379
  Jeg har snakket med Bluehost nå, og problemet skyldes antakelig et script jeg kjøpte og installerte på mandag. Jeg har ingen brukere til nettsiden med dette skriptet. Kjører scriptet av seg selv? Eller er det noen som har funnet sikkerhetshull i scriptet og utnytter dette på noen måte? Jeg kan ikke nok om dette temaet, og setter pris på tilbakemelding på hva jeg kan gjøre.
   
 8. kek91

  kek91 Webutvikler

  Innlegg:
  187
  Blir litt forvirra siden du snakker om forskjellige ting (oppetid, cpu kraft osv), men for å overvåke oppetiden på nettsider bruker jeg Vakthund.no, veldig fin tjeneste som kan overvåke de fleste protokoller (kun HTTP og Ping er gratis).
   
 9. Travellingman

  Travellingman Nettgrunder

  Innlegg:
  2.113
  Haha, mener bestemt att du for en tid tilbake betegnet deg som en "småfisk" i forhold til andre her på forumet. Men med over 100 nettsider er du vel ikke akkurat det :p
   
 10. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Har du alle 100 sidene på samme delte serverkonto?!?!
   
 11. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Host 1 skulle vel fjerne begrensingen på antall domener pr konto nå mener jeg å ha sett? I såfall vil jeg vil i høyeste grad kalle dem konkurransedyktige.
   
 12. Ole Avranden utvandret

  Innlegg:
  925
  Tror jeg føyer til noen ekstra !?!?!?!?!?! for det må da begynne å bli "trangt" og overtrafikkert på et webhotell med 100+ sites :eek:

  Bør du kanskje over på en VPS appelsin?
   
  Sist redigert: 30 Aug 2012
 13. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Husker jeg ikke helt feil bruker appelsin bare statiske sider (altså .html)? Det hjelper jo veldig med en gang, og gjetter jeg ikke helt feil er det dessuten sannsynligvis relativt lite trafikk på hver av disse domenene, så, selv om det er litt skummelt å legge alle egg i samme kurv trenger det ikke nødvendigvis å være et problem mht ytelsen
   
 14. Host1 Medlem

  Innlegg:
  106
  Joda, vi fjerner det relativt snart. I Mellomtiden kan du bare maile support og be om å få den fjernet manuelt (uten ekstra kostnad selvsagt). :)
   
  TorsteinO liker dette.
 15. appelsin

  appelsin Medlem

  Innlegg:
  379
  Ja, men de fleste nettsidene er statiske html-sider. I det siste har jeg laget nettsider med databaser og litt forskjellig. 2 nettsider er basert på Drupal, og på mandag installerte jeg et stort script som antakelig gjør at det blir overbelastning.

  Jeg skjønner at jeg må bruke mer penger på hosting. Hva bruker dere per måned?
   

Del denne siden