Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Hvordan påvirker URL-struktur på SEO

KIA

Medlem
Har en nettbutikk som er basert på OpenCart. Der kjører en Extension som forenkler (kutte ut navn til kategrier i URL-strukturen) URL-ene til produktsider. For eksempel ligger et produkt under en underkategori som ligger igjen under en hovedkategori, så skal URL-strukturen blir https://
domen.no/hovedkategri/underkategori/produkt, når Extension er slått av. Denne fulle URL-strukturen blir til: https://domen.no/prdukt, dersom Extension kjører. Den forenkler også URL-ene til underkategorier for eksampel: https://domen.no/underkategori, hvis man klikker på en underkategori.

Jeg har lest at URL-struktur spiller viktig rolle i SEO. Nå er mitt spørsmål om at URL-ene til produkter uten kategori kan bli usunt i forhold til SEO? Jeg bruker noen SEO-verktøy. Et av dem sier "Fix keyword cannibalization: There are other pages on your website that are competing against the current one for the top position in search results for your target keywords." Jeg ser at noen produktsider ligger i liste til søkeresultat tett under topp-rangert kategorisiden, så mistenker jeg at kanskje denne URL-strukturen er årsaker til denne konkurranse-situasjonen mellom produktsidene og kategorisiden. Kanskje denne tett konkurranse-situasjonen mellom sidene fra den samme domen fører til at Google IKKE gir bedre rangering til den aktuelle kategorisiden mer.
 
Topp