Ikke undervurder Sitemaps!

En tråd i 'Søkemotoroptimalisering (SEO)' startet av peterandrej, 31 Jan 2007.

 1. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Satt i går og surfet litt på nett og sånn, og kom over bloggen til Chris Pearson, designeren av dagens utgave av The Blog Herald. Chris har bygget et sidemap til WordPress, og kommenterte selv at søkemotorgenererte besøk hadde steget voldsomt etter at sitemapet var oppe og gikk.

  Så, jeg gjorde det samme på min egen blogg.

  Og, overraskelsen var stor da jeg idag sjekket statistikken over bloggen min idag. Antallet søkemotorgenererte besøkende hadde tredoblet seg. Opp vel 300%.

  Men, hva er et sitemap? Vel, kanskje ikke mer enn én enkelt side som viser ALT innholdet du har på nettsiden din. I mitt tilfelle betyr det at denne siden er forholdsvis stor. Søkemotorer liker visst slike sitemaps godt (kan det virke som). De liker visst det faktum at de kan indeksere hele siten fra én og samme side.

  Anbefaler andre å prøve det samme. Lag et sitemap. Du kan se mitt på:
  http://www.peterandrej.com/sitemap/

  PS! Skal oppdatere denne posten om hvorvidt framgangen fortsetter. En tredobling av søkemotorgenererte besøkende pr dag er absolutt ikke å forakte. Tvilsomt, men man vet jo aldri. Kan jo også være tilfeldigheter som har ført til den store veksten, men jeg mistenker sitemapet for å ha noe med det å gjøre.
   
 2. Kenneth Dreyer

  Kenneth Dreyer Well-Known Member

  Innlegg:
  3.820
  Jeg har sittet å tenkt på å lage et sitemap selv! Jeg vet at Google Webmasters tools har noe greier hvor du kan submitte sitemapen din, men kan man submitte et hjemmelaget slik du har da? Og isåfall, har du submittet? Og var 300 % på en dag? Isåfall er det veldig bra, og jeg kommer nok til å kode meg en sitemap i morgen :D

  Hold oss oppdatert..
   
 3. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Det du tenker på Kenneth, er noe annet enn det jeg tok opp i tråden. Google har et verktøy kallt Sitemaps, som gjør at du kan laste opp et sitemap til Google, og på den måten få bedre indeksering. Jeg har en plug-in i WordPress som lager et slikt automatisk. Men, fra dette har jeg aldri merket noe fra eller til, angående økning på besøket.

  Det jeg tok opp her er ganske enkelt bare en enkel side i XHTML som du har på din egen site. Kall den "sitemap", for da finner søkemotorene sitemapet. Det som er gjort er å bare redigere måten WordPress henter poster på. Istedenfor å vise 10-20 av de nyeste artiklene, vises alle artiklene og alle sidene og alle kategoriene som noensinne er blitt publisert. Og alt vises på denne enkle siden kallt "sitemap". I WordPress er dette ganske lett å få til. Du ordner bare litt på "the loop" som i WordPress er den funksjonen som henter artikler fra databasen.

  Og ja, det var en økning på 300% på en enkelt dag. Noe lignende skjedde for noen måneder siden da bloggen ble listet på en pornoside på grunn av en artikkel om norges vakreste bloggere (artikkelen kjenner du sikkert til Kenneth). Men, denne gangen har det ikke skjedd noe tilsvarende. Det er rene søkemotorgenererte besøkende.

  Skal holde dere oppdatert på utviklingen!
   
 4. Bizminizer Medlem

  Innlegg:
  176
  Finnes det en slik modul for joomla og?
   
 5. peterandrej pensjonert moderator

  Innlegg:
  2.568
  Bizminizer: nei, ikke foreløpig. Dette er jo tross alt bare snakk om å utnytte en funksjon i et cms, i dette tilfellet wordpress. Du finner garantert den samme funksjonaliteten i Joomla, men det krever sikkert at du modifiserer litt på noen av filene som viser innholdet. Hvordan du gjør dette vet jeg faktisk ikke, da jeg aldri har prøvd Joomla.

  joomla baserer seg ganske sikkert på templater på samme måte som wordpress. se litt på hvordan joomla viser innhold i disse, så kan det være at du finner en løsning.
   
 6. Bizminizer Medlem

  Innlegg:
  176
  jeg fant en modul, men den produserer bare en råtekst string over inholdet på siden ut fra menymodulen, men google tok da imot den hvertfall :)
   
 7. Kenneth Dreyer

  Kenneth Dreyer Well-Known Member

  Innlegg:
  3.820
  Tester ut sidekart selv her nå! La det nettopp til, så blir spennende å se resultatet om noen dager..
   

Del denne siden