Inntekt fra nettside i USD - Hvordan organisere bedrift/regnskap i Norge?

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av Veteran133, 18 Nov 2016.

 1. Veteran133 New Member

  Innlegg:
  2
  Hei!

  Jeg er i ferd med å kjøpe en nettside som har inntekter i USD. Jeg skal også betale for den i USD.

  Mine spørsmål:
  - Bør jeg etablere et AS eller ENK i Norge og sette inn inntektene i en egen USD valutakonto?
  - Eller er det bedre å registere et LLC i USA og ha nettsideøkonomien isolert i USA? (Nettsiden er amerikansk og retter seg mot amerikanske markeder. Og alt foregår i USD uansett)

  Uansett, skal det gjøres lovlig da dette er en seriøs bedrift. Det er ikke noe som skjer fra gutterommet med 20 USD i overskudd i måneden.

  Noen der ute som driver med dette som vil fortelle litt hvordan de løser problemstillingen?

  På forhånd takk
   
 2. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.650
  Hvis styret bor i Norge vil selskapet bli skattepliktig i Norge selv om det er stiftet i utlandet. Lignings-ABC sier:
  Kilde: http://www.skatteetaten.no/no/Radgiver/Rettskilder/Handboker/Lignings-ABC/Kapitler/U/?mainchapter=133930

  Hva som ellers er hensiktsmessig vet jeg ikke noe om, men hvis dette genererer inntekter av en viss størrelse, og du er opptatt av å drive seriøst, bør du bestille en time hos et av de store revisjonsbyråene, jeg antar at i alle fall de fire store har eksperter på dette. Billige er de ikke, men det lønner seg antakelig framfor å få trøbbel senere.

  Praktisk erfaring er vel og bra, men det er ikke sikkert at alt som gjøres rundt omkring er helt korrekt, ikke er det sikkert at det er noen med helt samme situasjon som deg heller. .
   
  mra liker dette.
 3. mra Active Member

  Innlegg:
  237
  For noen år siden da firmaet mitt var i en prosess med å etablere et kontor i USA søkte jeg råd hos en av de "fire store". Jeg måtte både blø på fakturaen og fikk problemer med skattemyndighetene senere fordi rådene jeg fikk ikke var korrekte :)
   
  Steve Cash liker dette.
 4. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.650
  Oi, det er ingen god erfaring, men likevel mener jeg de vanligvis gir råd en kan stole på, selv om det nok finnes eksempler på det motsatte. Disse selskapene har jo spesialister på internasjonale forhold, i alle fall i Oslo, og samrbeidspartnere i utlandet de kan rådføre seg.
   
 5. mra Active Member

  Innlegg:
  237
  Jo da du har selvsagt rett og jeg er helt enig. Og det skal da også sies at selskapet jeg fikk råd fra var svært profesjonelle når først skaden var skjedd og de hjalp med å rydde opp, uten å ta ekstra betalt for dette.
   
 6. Veteran133 New Member

  Innlegg:
  2
  Hei igjen!
  Takk for svar. Jeg kommer nok uansett til å ta en prat med et regnskapsbyrå i forbindelse med dette, men det er interessant å høre hva andre i samme situasjon har gjort.
   

Del denne siden