Interne lenker

En tråd i 'Søkemotoroptimalisering (SEO)' startet av erkdahl, 11 Jan 2012.

 1. erkdahl Medlem

  Innlegg:
  43
  Hei,
  Jeg har søkt litt rundt på forumet for å prøve å finne en forklaring på dette, men fant ikke noe ennå.

  Spørsmålet mitt er forhåpentligvis enkelt:
  Jeg lærer meg sakte men sikkert SEO, og i den forbindelse har jeg hørt at hvis du lenker til degselv internt på siden får du dårligere rank.
  Men interne lenker må man jo ha. For å kunne navigere rundt på sidene mine er jeg nødt til å ha lenker som lenker til undersider osv.

  Har jeg misforstått noe eller hva gjør SEO folk flest? Hvorfor skal det være ugunstig for SEO at jeg gjør sidene mine navigerbare og linker til meg selv?
   
 2. Greenposition Medlem

  Innlegg:
  30
  Interne lenker - are natural ! so They are not bad ! Good internal linking help to better indexing in google and help be higher in rank for low competitive keywords.
   
 3. spikre

  spikre peterhamre.no

  Innlegg:
  1.308
  Internlenking kan øke seo-verdien. Har du f.eks. en blogg i nettbutikken din, og i flere innlegg lenker til et bestemt produkt, vil relevansen til dette produktet øke. Det kan føre til bedre rangerer, eller til og med at det vises flere treff fra din side på samme søkestreng.
  Jeg har skrevet det før, og jeg skriver det igjen:
  Lag relevant og godt innhold. Google vil belønne deg, folk vil lenke til deg, og rangeringen din vil over tid få en svært høy verdi.
   
 4. erkdahl Medlem

  Innlegg:
  43
  Men hvorfor har jeg da lest at internlenking kan ødelegge SEO verdien?
  Mener å huske at rankingen blir basert på antall lenker inn til siden delt på antall interne-lenker?
   
 5. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.692
  Fordi folk skriver mye rart? ;)

  Rangeringen er basert på veldig mange ting, bl.a antall lenker inn (men kanskje enda viktigere, relevansen til disse linkene), men har aldri hørt at internlenker er negativt.

  Google sier jo selv at man skal bygge nettsider for mennesker og ikke roboter, og da er det jo helt naturlig at man også har internlenker slik at man kan guide folk videre innover på nettsiden.
   
 6. erkdahl Medlem

  Innlegg:
  43
  Ok, men da forstår jeg det dit hen at interne lenker bare er bra og ingenting som spiller dårlig inn på SEO verdien.

  Takk for innspill folkens!
   
 7. picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
  Hvor har du lest dette?
   
 8. erkdahl Medlem

  Innlegg:
  43
  Jeg trodde jeg hadde lest det her på forumet, men ved nærmere inspeksjon har jeg bare misforstått. Det har vært snakk om lenker ut fra siden. Og ikke lenker internt. Nå skjønner jeg plutselig hele rel-nofollow greia :)
   
 9. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.931
 10. Flysta Medlem

  Innlegg:
  16
  Interne lenker kan skade din SEO hvis du spammer dem, dvs at du har mange lenker på en side der lenker med samme søkeord mot en annen side. Hvis du allerede har ditt søkeord som link i din hovednavigasjon, vil jeg ikke anbefale å gentage det i ditt indhold. Hvis du derimot bruker interne lenker fornuftig og lenker til relaterte artikler der ikke er tilgjengelige i din hovednavigasjon så gir det en veldig positiv effekt. (som på VG og dagbladet osv.)
   
  Sist redigert: 20 Jan 2012
 11. spikre

  spikre peterhamre.no

  Innlegg:
  1.308
  Har du endret mening vedr. nofollow? Tidligere har jeg sett deg argumentere for at du ikke så noen grunn til å sette forumposter til nofolow. I den nye vesjonen av WF er stort sett alle eksterne lenker nofollow (?)
   
 12. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.931
  Jeg har ikke tenkt på at alt er nofollow her nå, det spiller ingen rolle for brukervennligheten til forumet. Men jeg vil like gjerne ha follow lenker ut så jeg skal sjekke det opp.

  EDIT. Ok, nå er alt follow lenker.
   
  Sist redigert: 7 Jan 2015
  Msites Ltd og Travellingman liker dette.

Del denne siden