Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Kjøp av aksjeselskap

JesperCUR

New Member
Hei,

Jeg er i en situasjon der jeg skal kjøpe et aksjeselskap som jeg har vært med å starte men ikke er ansatt i, det er et helt nyetablert aksjeselskap.

Nåværende styreleder og 100% aksjonær i dag, skal derfor selge sine aksjer til meg for 30.000,-. Konto er etablert i DNB med aksjekapitalen.

Skal skrive avtale og overtagelse på torsdag, endring av styret burde være greit nok. Men er det noe annet viktig jeg må få med? Skal ikke endring av aksjonær fra nåværende eier til meg og de 2 andre eierne registreres noen plass i og med at selskapet er etablert i år?

Beklager om det virker rotete forklart..
 

JesperCUR

New Member
Alle aksjeselskaper skal ha en aksjeeierbok: https://www.altinn.no/starte-og-drive/drive-bedrift/drift-av-aksjeselskap/aksjeeier/
Den skal alltid være oppdatert.
Ellers skal dere levere aksjonæroppgave, det er mulig å gjøre det for 2018 allerede nå, men fristen er 31. januar neste år.
Takk for svar! :)

- Så en aksjeeierbok kan jeg bare finne en mal på å skrive ut og fylle inn med nye eiere?

- Vil det være det samme om aksjonæroppgaven leveres nå eller senere?
 

Steve Cash

Medlem
Ja, du kan finne en mal på nettet eller lage noe i Excel eller skrive i en innbudet bok. Det står i aksjeloven at den skal føres på en betryggende måte, hva nå det måtte bety. Jeg har aldri sett noe krav til at den må føres slik at den ikke kan endres i ettertid. Her er kravet til innhold: https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1997-06-13-44/KAPITTEL_4-2#§4-8

Du kan gjerne levere aksjonæroppgaven nå, hvis det ikke blir noen endrionger i løpet av året så er så vidt jeg vet jobben gjort for 2018.
 
Topp