Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Kjøpe gull?

Dra til lemmenjoki og grave det frem selv?

Evt kan du jo prøve Finn.. Kjøpte selv en neve 585 smykker der for litt siden. Risikoen er selvsagt å bli ranet eller svindlet..
 

Chris M

Medlem
Anbefaler å kjøpe rent gull. Gullmynter og bearbeidde produkter har fått tillagt en prisstigning som langt i overkant av metallverdien. Så er bedre å kjøpe rent metall. Du kan kjøpe gull og råvarer hos de fleste nettmeglertjenester.

Er jo i grunnen en veldig grei og oversiktelig horisont på gull ( og forsåvidt andre råvarer og metaller ) fremover. Så lenge USA trykker penger, kommer disse til å stige. Er jo strengt talt penger som mister verdi like mye som at gull/råvarer stiger. Så er jo løp og kjøp frem til USA setter opp renten iaf...
 

looper

Medlem
Gull er den spådde boble så hvis du skal investere så hadde jeg nok heller puttet penger i aksjer , da det er en mye bedre investering å kjøpe lavprisede aksjer som er ett fenomen nå;)

Men skulle du absolutt kjøpe gull så kan du vel gjøre det i gjennom en Forex konto elller lign?
 

Nutz

Med lem
Papir er hva man styrer unna når man lukter en krise kommer. (Aksjer valuta etc..)

Devaluering av euro og dollar er dømt til å komme når gjeld skal innløses. Dollar trykkes opp i ufattelige mengder uten at noen reelle verdier ligger bak. -Kun for å dekke opp renter på lån.
I europa (EU) så er det ingen hemmelighet at mange land har ufattelige underskudd, og må dekkes opp.. Men det store spørsmålet er med hva.
USA's økonomi holdes kunstig i live, økonomisk er de like langt nede som Island, men siden det meste av internasjonal handel foregår i dollar, så kvier man seg for å devaluere til et reelt nivå, da dette drar med seg så sinnsykt mye. Dollar blir faset ut av de som har overflod av det, og erstattes med gull. Kina beholder nå sitt eget gull de utvinner.
Russland og Kina handler olje seg i mellom i kinesisk valuta.

Edle metaller er det som holder seg i verdi, eller har noe verdi etter store "krakk".

Siden gull har skutt i været så mye i det siste skulle man tro at det er en "boble", litt usikker på om det egentlig er en boble.
Den store sølvkrigen har også begynt. Normalt koster sølv 1/16 del av hva gull koster kilo for kilo. Det sies at prisen på sølv ligger langt under det forholdet nå, så sølv er et bedre investerings-objekt sånn sett. Kanskje upraktisk med volumet.

Lukt på klimaet.. Blir ganske "fett" fremover..
 

kongen

kongemedlem
Anbefaler å kjøpe rent gull. Gullmynter og bearbeidde produkter har fått tillagt en prisstigning som langt i overkant av metallverdien. Så er bedre å kjøpe rent metall. Du kan kjøpe gull og råvarer hos de fleste nettmeglertjenester.

Ja, det var rent metall jeg tenkte på og ikke smykker/mynter. Noen nettmeglertjenester å anbefalle?
 

neXon

Medlem
Kjøp heller Sølv. Det har mye større inntjenings potensiale forhold til gull.
Virker som gull er mer kontrollert, men sølv lever mer fritt med markedet.

Kjøpte selv sølv når prisen var $9, og nå er prisen $29.
Kjøpte også gull når prisen var $850, og nå er prisen $1374.

Papirmetall får du kjøpt på børsen SLV & GLD.
Fysisk metall får du kjøpt hos Ka-Rasmussen og Silverinvest.
 

Chris M

Medlem
Jeg bruker CMC-markets. Enig med med Nexon om at også andre råvarer har stort potensiale.

Børsen har faktisk hatt en mye lavere inflasjonsjustert verdistigning enn råvarer de siste månedene, så det tyder på at aksjer ikke justerer seg like godt etter den underliggende inflasjonen som USA skaper for tiden.

Anbefaler alle som er interessert i dette om å følge med på videobloggen til Peter Schiff som spådde subprimeboblen og den enorme verdistigningen som gull har hatt. Han har kjøpt gull i ti år, og har opplevd en avkastning få kan kan vise til:
Video Blog | Euro Pacific Capital
 
Hva skal man med en neve smykker?

Tja, Jeg fikk tak i en neve (14 karat) smykker for noe mindre enn den daværende prisen av tilsvarende mengde 14 karat skrap-gull. Taksten på de er vel ca 3,5 ganger det så noe kan jeg bruke, noe kan dama bruke, og alt sammen kan brukes som sikkerhet ved låneopptak eller enkelt og greit som f.eks tinginnskudd i et AS hvis det blir nødvendig
 
Topp