Korrigering av beregnet skatt ved overgang til nytt regnskapsår

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av GubbenSupport, 6 Des 2016.

 1. GubbenSupport New Member

  Innlegg:
  13
  Jeg hadde en del ekstrarunder med fjorårets regnskap, som var det første vi førte selv, og fikk da med en "utsatt skattefordel" på grunn av underskudd de første driftsårene som heller ikke skatteetaten mente burde være der...(jfr https://www.webforumet.no/forum/threads/underskudd-i-fjor-hvordan-føre-i-år.28457/#post-218369)

  Etter flere runder med skatteetaten kom jeg i mål, men utliknet skatt ble mindre enn hva jeg hadde ført som beregnet skatt. Spørsmålet er hvordan gjør jeg det nå for å komme igang korrekt på regnskapsåret 2016? (...og tenkte å komme ajour der før nyttår :) )

  Skal jeg gå inn og gjøre om årsavslutningen og korrigere beregnet skatt til det som ble utliknet, eller er det en vanlig måte å postere dette på i det nye regnskapsåret? Det samme med utsatt skattefordel for den skal jo nå ned i null. Hva skal jeg evt føre dette mot?
   
 2. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.650
  Vanligvis korrigerer en mot skattekostaden påfølgende år, i dette tilfellet 2016 Å gjøre om et regnskap som er vedtatt, altså 2015, skal det mye til at en begynner med.
   

Del denne siden