Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Link på nettside registreres som direkte besøk?

Dag Frogner

Supermedlem
Jeg har testet ut litt Facebook-annonsering på en ny nettside jeg har. Den 22 februar fikk jeg 1094 klikk fra Facebook inn til nettsiden. I følge Analytics var det totalt 1618 besøkende den dagen. So far, so good.

Men, i oversikten over hvor de besøkende kom fra, står det 1467 direkte besøk, 84 fra facebook.com og 48 fra m.facebook.com.

Jeg fjernet Facebook-annonsen, men så da dagen etter at antall besøkende stupte. Så det er ingen tvil om at det kom mange fra Facebook, og altså ikke direkte som Analytics mener.

Spørsmålet er hvorfor ikke Analytics viser at flere kom fra Facebook? Hvorfor kategoriseres så mange som direkte besøkende? Så lenge besøkstallet stuper når jeg ikke kjører annonse på Facebook må jo det bare bety at de aller fleste kom derfra?
 

adeneo

Medlem
Det er i grunn veldig enkelt, lenker fra Facebook har ikke "referrer", altså de gir ingen indikasjon på hvor brukeren kom fra, slik at trafikken merkes som "direkte besøk", det samme gjelder for alle lenker som ikke har en "referrer" i header'n og ikke er tagget med GA kode, og det er som regel

  • lenker skrevet direkte inn i adressefeltet i nettleseren
  • når brukeren trykker på et bokmerke i nettleseren
  • lenker i e-poster, word eller excel dokumenter
  • lenker som er kortet ned i diverse sosiale medier, slik som facebook eller twitter
  • enkelte interne nett eller proxier fjerner referrer'en
  • Google's "Ads for mobile" gjør det samme, videresender uten referrer
  • lenker innad på din egen side, dersom noen av sidene dine mangler GA koden, vil telle som direkte
  • lenker fra http til https eller fra https til http har ikke referrer av sikkerhetsårsaker

Det finnes flere muligheter, brukeren kan ha slått av referrer i nettleseren, IE sender ikke referrer dersom lenken som trykkes på er en javascript redirect, feil utførte 301 eller 302 redirects kan føre til at referrer'en faller bort osv. slik at "direkte trafikk" kan bety så mye, men det er altså all trafikk hvor GA ikke klarer å se hvor brukeren kom fra.
 
Topp