Kjapp og trygg hosting for Wordpress

linker til gratis streaming av fotball

TorsteinO

Art Director & grunder
Men det vi her i Norge trenger å tenke på, er om dette er ulovlig ifølge norske lover. Det tviler jeg litt på at det er, så lenge man ikke selv er den som publiserer det som streames, eller embedder det på nettstedet. Og Norge ville aldri ha utlevert noen til USA..

...napster.no-dommen avgjorde vel det der ganske enkelt og greit - og da at det IKKE var lov.

Nå husker jeg ikke helt lenger om det der var direktelinker til filer på andre nettsider, eller hva, men jeg mistenker at forskjellen vil være om du

a) omtaler nettstedene (altså uten linker osv) - definitivt lov
b) dyplinker, direkte til sidene på de aktuelle nettstedene der man kan se forskjellige kampene/et.c. - tror absolutt det vil regnes som over grensa og dermed ulovlig
c) linker til en samling nettsteder (men da ikke dyplinker, bare til forsidene) der du kan se de forskjellige kampene - usikker, jeg ville ikke tatt sjansen selv. Mistenker at hvor stor skala du gjør det i, hvor systematisk du er osv vil ha mye å si her.

Igjen - dette er bare hva jeg antar, men det går selvsagt en grense et eller annet sted for hva som er "tilgjengeliggjøring" og hva som ikke er det og som må være lov pga journalistikk/ytringsfrihet osv. Hvor denne grensa går vil være opp til retten å avgjøre, jeg tror ikke engang den er definert 100% i loven eller noen dom (da ville den plutselig være veldig sårbar for nye teknologier).

F.ex. - sier jeg at du kan finne en kopi av Adobe CS6 på piratebay, så er det selvsagt lov. Skriver jeg Download music, movies, games, software! The Pirate Bay - The galaxy's most resilient BitTorrent site vil det naturligvis heller ikke være ulovlig. Gir jeg deg derimot direktelinken til torrenten eller til sida til en bestemt torrent - DA begynner det virkelig å være "tilgjengeliggjøring", mulig at selv direktelink til søkeresultater vil være over streken. Og hvis jeg gir deg en hel samling med linker til forskjellige torrentsider - da begynner det plutselig å bli noe helt annet enn en enkelt link.
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
For å være på den sikre siden kan du jo legge det opp til at brukerne er de som sender inn linker til hvor det finnes streamer. På den måten er selve linkene til streamene er brukergenerert innhold. Da vil du stille sterkere.

Men uansett om det er lov eller ei, vil det være en viss risiko med å starte og drive en slik side, siden du risikerer å bli saksøkt uavhengig av om det er lov eller ei. Det kan fort bli kostbart, og spørsmålet er om det er verdt det for deg. Usikkert hvor mye penger det ligger i å drive en slik side. Bruker du samtidig et .com er det stor fare for å få domenet beslaglagt av amerikanske myndigheter..
 

lerumsaft

Medlem
Hijacker denne tråden istedet for å lage en ny.

Fant en haug med gamle videokassetter hjemme. F.eks TV2-programmer fra 1993 etc. Har man lov å legge ut slike klipp på Youtube under sin egen bruker? Er jo TV2 sitt innhold? Ser jo det ligger masse forskjellig klipp på Youtube som brukere har lagt ut.. er dette lovlig?
 
Topp