Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Microsoft Silverlight i beta

Kenneth Dreyer

Well-Known Member
Microsoft har sluppet beta version 1 av Silverlight - en prøveversjon av multimediaspilleren som skal være optimalisert til bruk på web, og som skal kunne konkurrere med gode, gamle Adobe Flash (Tidligere eid av Macromedia).

Lansering: Silverlight skal slippe sin endelige version i sommer.


For de som følger med på webutviklingsfronten, så har det vært endel oppstyr om Silverlight de siste dagene. Microsoft og mange av deres tilhengere sier dette vil bli en sterk konkurrent til Adobe Flash, som på mange måter har et kronglete system, vanskelig å utvikle i, ingen kommunikasjon med bakenden og søkemotorene har problemer med å lese innholdet. AJAX kom med en ny måte å kommunikasere med bakenden, men manglet fortsatt endel viktige design elementer og kunne ikke sammenligne med farten til Flash.

Silverlight skal prøve å erstatte alle disse feilene. En av ulempene jeg personlig ser er at utviklingen i Silverlight garantert ikke blir det enkleste, spesielt ikke for de som så langt har vært eksperter i PHP/MySQL. Mange klager på at man trenger tilleggsinstallasjoner for å "spille av" denne teknologien, men dette tror jeg ikke vil bli noe problem da den allerede er klar for både IE og Firefox (Opera støttes ikke enda!).

Uansett, det sies at Silverlight vil dra den store "web 2.0" trenden til et helt nytt nivå. Spennende er det, iallefall etter denne presentasjonen som ser ut som AJAX på speed.

Hva tror du om Microsoft Silverlight?
 
Topp