Minstefradrag i Selvangivelse for næringsdrivende

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av Fredrik, 31 Mai 2008.

 1. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Innlegg:
  646
  Hallojs.

  Sitter nå med altinn og leverer oppgave på oppgave. I selvangivelse for næringsdrivende er det en post som heter 3.2.1 minstefradrag i egen inntekt. Skal denne fylles ut? I hjelpeteksten står følgende:

  Minstefradraget er et standardfradrag i lønn, pensjon og liknende inntekter. Fradraget skal utgjøre 36% av grunnlaget for lønn, maks 63 800 kr og 26% av grunnlaget for pensjon, maks 53 400 kr. Hvis du endrer på grunnlaget, vil ikke minstefradraget bli automatisk oppdatert, men riktig minstefradrag blir beregnet ved likningsbehandlingen.

  Hvordan tolker man det da? Uansett fyller jeg ut maksbeløp så får vi se.
   
 2. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Minstefradrag er kun er fradrag i lønnsinntekt. Hvis du har både lønnsinntekt og næringsinntekt kan du bruke minstefradraget på den delen av inntekten din som er lønnsinntekt. Har du ikke lønnsinntekt kan du ikke bruke minstefradrag.

  Jeg trykket akkurat på levèr-knappen på altinn. Nå krysser jeg fingra :D
   
 3. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Innlegg:
  646
  AAAhhhhha. Takk for tipset. Jeg prøver meg allikevel med minstefradrag så får vi se. Trykker på lever også nå........ jepp, da er den levert. Problemet er bare at jeg har en til som skal leveres. Begynner å bli mektig sliten nå.
   
 4. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Det går jo an å prøve seg ja, men hvis de oppdager den opplagte feilen så kanskje de sjekker for andre ikke så opplagte feil også...

  Er det noen som vet om det er mulig å forandre på selvangivelsen etter at den er sendt?
   

Del denne siden