OnNet.no med villedende råd om SEO

En tråd i 'Søkemotoroptimalisering (SEO)' startet av Tonny Kluften, 3 Mar 2013.

 1. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.958
  Jeg fikk en epost i dag med reklame fra OnNet.no der de anbefaler firmaer å kjøpe EMD domener fra dem for å få mer Googletrafikk. EMD= Exact march domain. Saken er at vanlige firmaer verken har kapasitet, budsjett eller kompetanse til å følge de rådene OnNet.no gir og ender opp med å sitte og betale på domener som ikke har verdi for dem.

  De skriver så mye svada at jeg ikke har tid til å kommentere alt, men en ting: "Google rangerer .org høyere enn andre internationale domener. Velg derfor dette toppdomene hvis det er ledig. Lavest rangerer Google .biz og .info."

  Det skriver de for de vet at sjansene for at kundene kan finne ledige .org domener å kjøpe er stor og det dermed blir mer penger i kassa deres.

  De skriver videre:

  "Vårt råd til deg er derfor:
  Registrer alle domener som har søkeord som er viktig for din virksomhet å bli funnet på i søkemotorene før noen andre sikrer seg disse viktige ordene.

  Slik sikrer du en topp plassering i Google, Bing og Yahoo for ditt nye domene?

  For å få fult utbytte av URL forwardingen vi setter opp til ditt domene, bør du gjøre følgende etter at vi har satt opp pekningen til en av dine eksisterende sider:

  Endr alle linker til din eksisterende side. Selger du f.eks. bruktbiler under adressen dittdomene.no/bruktbiler, må du endre linken til denne siden til brukt-bil.com, hvis dette er domene du har kjøpt og øker å peke bruktbil siden til. Sørg for at ingen sider har linken dittdomene.no/bruktbiler lenger. Alle linker må endres til brukt-bil.com

  Ta kontakt med alle som har laget en link til dittdomene.no/bruktbiler og be dem endre linken til brukt-bil.com. Dette er viktig for å få en best mulig PageRank. Hvem som har laget link til siden finner du ut av ved å logge på vår kundeweb.

  Gi den gamle siden ett nytt navn, slik at alle linker til siden blir brutt. Dette er viktig, slik at Google ikke finner siden lenger. En smart måte å gjøre dette på er å legge inn en Meta-redirect i head-taggen på din gamle side som forteller at sidene er flyttet til en ny adresse og som automatisk sender de besøkende dit etter f.eks. 5 sekunder. Du kan også inkludere en meta-expire tag som forteller at siden har løpt ut på dato. Vertøy for å gjøre dette finner du ved å logge inn på vår kundweb.

  Google indekserer ikke dublikat sider. Dvs. 2 like sider. Hvis Google allerede har indeksert din gamle side, må du dermed skrive om teksten på din nye side for at den skal bli oppfatteet som ny. Nye sider indekseres også høyere enn gamle, så bare dette vil høyne din eksisterende plassering i Google på det aktuelle nøkkelordet.

  Hvilke toppdomener bør jeg velge til mine nøkkelord?

  Google rangerer .org høyere enn andre internationale domener. Velg derfor dette toppdomene hvis det er ledig. Lavest rangerer Google .biz og .info. Styr derfor unna disse hvis mulig. Alle andre internationale toppdomener rangerer nøytralt. Det vil si på samme nivå.

  Hva gjør jeg hvis ønsket domene er opptatt?

  Velg et annet domene hvis primær domene du ønsker allerede er opptatt. Selger du f.eks. brukte Honda personbiler, og finner ut at alle endelser med honda, personbil. og personbiler er opptatt, kan du velge et sammensatt uttrykk, hvor hvert ord i domene er avskilt med en bindestrek (-). Google oppfatter domener som består av flere ord, adskilt med bindestrek, som 2 separate ord. Alternative domener i eksemplet over er:

  honda-personbil.com
  brukte-personbiler.org
  brukt-honda-personbil.net
  Alle mulige kombinasjoner av dette.

  Et sammensatt domene som i eksemplet over kan også være mer effektivt enn enkle domener som honda.com, personbil.com og brukt.com. De færreste søker etter enkelt ord. Folk som ønsker å kjøpe en brukt personbil eller en brukt honda personbil, vil søke etter "brukt personbil" og "brukt honda personbil" og ikke "personbil" eller "honda". Domener som inneholder hele søkekriteriet er mer effektive enn domener som bare inneholder deler av dem. Rekkefølgen på ordene i domenet har ingen betydning.
   
  Sist redigert: 3 Mar 2013
 2. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Dublikat. Det er et bra bandnavn for et tjallrøykende kollektiv av rastamenn med mellotron-orgel o.l.

  Jeg er alltid skeptisk til folk som ikke greier å skrive et vanlig substantiv i bunden/bestemt form entall. Da har det skortet på tilstedeværelsen i grunnskolen. ("Domene" i stedet for "domenet".)

  Her var det mange utvettige tips. Ble litt usikker på dette med ord adskilt av bindestrek i domenet. Stemmer det at Google skiller det ut som to ord?
   
 3. hvaer Medlem

  Innlegg:
  256
  Onnet er jo ikke noe annet enn det mest useriøse firmaet som driver innenfor nettmarkedsføring i dette landet. Jeg har intet godt å si om dem, og sidene deres er rimelige utdaterte. Det er en skam at sider som de, dessverre ranker godt på en del søkeord, og deres info er i mange tilfeller utdatert og/eller blackhat. Jeg sikter dog på at jeg skal danke de ut på mange av søkeordene de ranker godt på, med god og relatert informasjon, men med arbeidsmengden jeg har for øyeblikket, så falt fort semologi.no ned i kasse for prosjekter som det ikke er tid til...

  Og nei, det er ikke for de at de er konkurrenter at har noe mot dem, men som tidligere kunde.

  Edit: Dette er forøvrig en fin tråd, riktignok hos en konkurrent av webforumet, men like fullt, noe som sier nok om de bak dette. Jeg betviler ikke sannhetsgehalten i tråden under her i det hele tatt, gitt min egen erfaring.

  Onnet.no - onnet AS - styr unna (for guds skyld) - Forum - Hardware.no
   
  Sist redigert: 3 Mar 2013
 4. hansson

  hansson Langveisfarende

  Innlegg:
  2.305
  Dårlige betalere også?
   
 5. eplebiten Medlem

  Innlegg:
  190
  Hmmm. Når de ikke en gang vet forskjellen på bit og byte blir jeg raskt usikker på om de vet hva de driver med.

  "Linjehastighet 1GB/sek"
   
 6. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.958
  "Å avslutte kundeforholdet til OnNet knyttet til domene koster kr. 98.-, eksl. mva."

  Det betyr at det koster kr 98 å få tilsendt auth-kode, er det i tråd med Norids regler for registrarer?
  Uansett, jeg sender en epost til Norid og spør.
   
  Sist redigert: 4 Mar 2013
 7. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.459
  Ja, det er meg bekjent ikke omtalt og derfor ikke utelukket. Auth-koden er forsåvidt noe en abonnent skal kunne velge. Norid skriver generellt lite om hva/hvordan registrarer skal ta seg betalt, men §10.2 er viktig (Norid: Regelverk for .no (navnepolitikken)
  såklart påvirker det ikke eventuelle forpliktelser man har samtykket til tidligere.
   
 8. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.958
  Ved bytte av registrar er den avtroppende registraren pliktig å gi abonnenten autentiseringskoden innen 5 arbeidsdager.

  Ja, det står ikke noe mer enn det. Kan det ikke da tolkes som at NetOn ikke kan nekte å gi ut koden uansett grunn?
   
 9. Msites Ltd

  Msites Ltd Livsnyter

  Innlegg:
  3.196
  Dette er vel forutsatt at man har oppfylt alle sine forpliktelser til den andre avtaleparten antar jeg.
   
 10. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.459
  Jeg tror at norid spesifiserer her at registraren ikke kan holde domenet som gissel. Forpliktelser og beløp etc kan jo drives inn på vanlig måte (og det er jammen i en del tilfeller på tide at folk leser hva de signerer fremfor i etterkant mene noe om rimelig/urimelig).

  Sånn helt teknisk er leieforholdet vel mellom meg og norid, registraren har ikke noe med akkurat *det* å gjøre, men med det tekniske.
  Eller?
   
 11. Nickolass Medlem

  Innlegg:
  39
 12. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.958
  Svaret fra Norid:
  "Vi kan ikke regulere hva en registrar tar betalt for å avslutte et registrarforhold. Registraren kan imidlertid ikke nekte å utgi auth-kode. Registraren skal gi abonnenten autentiseringskoden snarest og senest innen fem arbeidsdager etter at abonnenten ber om koden. Dette gjelder uavhengig om de har mottatt betaling for avslutning av registrarforholdet eller ikke."
   
 13. NilsF Medlem

  Innlegg:
  310
  Svaret fra Norid bekrefter det jeg nylig siterte fra Norids nettsider i en annen tråd på forumet.

  Med andre ord og slik jeg tolker saken; hvis kunden ikke kan eller nekter å betale for å få utlevert koden (eller å gjøre opp for andre forfalte regninger), så er registraren likevel pliktig til å utlevere autentiseringskoden.
   
  Sist redigert: 4 Mar 2013
 14. Andreas Hatlem

  Andreas Hatlem Aktiv

  Innlegg:
  1.155
  Tilbake til EMDer.

  Om EMD skal ha noen mening med de fylles opp med godt innhold. Domenet i seg selv vil heller ikke gi mye effekt om det man ikke også jobber med å få link til domenet fra relevante aktører som igjen kan føre linkjuice videre. Og en 301 fra en ubrukt EMD til et annet domene vil i seg selv ikke ha ønsket effekt.
   
 15. Travellingman

  Travellingman Nettgrunder

  Innlegg:
  2.111
  Fikk også denne i spam-mappen min på Gmail i dag

  Noen som har svart de og fyrt de opp litt? :D
   

Del denne siden