Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Oppdatere WP når man bruker Fantastico

Sindre

Medlem
Har da et lite problem. Da jeg ikke er så teknisk av meg som alle dere andre her, håper jeg noen kan hjelpe meg/guide meg litt.. Det kom nemlig en ny utgave av WP rett etter jeg installerte 2.3.2. De ber meg om å vennligst installere denne umiddelbart..

For det første: Er det absolutt nødvendig å oppdatere? Er det noen faremomenter forbundet ved å ikke oppdatere? (Men må innrømme det hadde vært digg å få vekk den gule boksen inni admin-panelet til WP).

For det andre: Jeg installerte med "1 klikk" ved å bruke Fantastico i cpanel. Men der står det ingenting om WP 2.3.3 enda.. bare forgjengeren. Kommer 2.3.3 til å bli "tilbudt" her, sånn at jeg kan oppdatere like enkelt som første gangen? Eller må jeg gjøre det "the hard way"?

Noen som har erfaringer med å bruke WP og Fantastico? ...Jeg er litt sånn lost, kan man si.
 

picxx

Well-Known Member
For det første: Er det absolutt nødvendig å oppdatere?

Nei.
Så lenge det ikke innebærer en sikkerhetsrisiko å ikke oppdatere, og den utgaven du bruker virker fint (har vært nok med utgivelser som har vært helt på ræva!) trenger du ikke å oppdatere.

For det andre: Jeg installerte med "1 klikk" ved å bruke Fantastico i cpanel. Men der står det ingenting om WP 2.3.3 enda.. bare forgjengeren. Kommer 2.3.3 til å bli "tilbudt" her, sånn at jeg kan oppdatere like enkelt som første gangen? Eller må jeg gjøre det "the hard way"?

Det er forsåhvidt ingen "hard way" når det gjelder wordpress.
Om du ikke har modifisert filene noe selv, er det bare å laste ned config.php, skrive over alle wordpress filer, laste opp config.php og kjøre update fila. plugins bør deaktiviseres før du oppdaterer og innstalleres en og en igjen, men som jeg sa over er det ikke noen nødvendighet å oppdatere. Jeg har faktisk innstallasjoner som bruker 1.5.X enda, og de virker suverent :)
 

vidarlo

Apache-junkie
Sterkt ueinig med picxx. Dersom det kjem urgent updates bør ein oppgradere. I 2.3.2 vart det funne problem med xmlrpc som lar vilkårlige personer endre innholdet ditt... Det er rimelig viktig feil, og det kan føre til at du mister alt på bloggen din, eller brått framstår som nazist og viagrapusher...

I tillegg er det ein bug i forms-handling i wp, som faktisk blir utnytta, i.e det er ondsinna kode in the wild som utnytter den for det det er verdt.
 

sKrud

Meget sliten student
her er det greit å ha dreamhost.. Da trykker man bare på update..Så fikser det seg av seg selv...:) Det er ufattelig greit.. Det står også om det er noen ting som må gjøres før man tar en evt. update...Å om man glemmer å sjekke dette, så tar de alltid backup av de gamle filene ved en evt. update..
 

Adrian

New Member
Jeg installerte med "1 klikk" ved å bruke Fantastico i cpanel. Men der står det ingenting om WP 2.3.3 enda.. bare forgjengeren. Kommer 2.3.3 til å bli "tilbudt" her, sånn at jeg kan oppdatere like enkelt som første gangen? Eller må jeg gjøre det "the hard way"?

Det tar litt tid før nye oppdateringer kommer ut på Fantastico.
 

picxx

Well-Known Member
Det tar litt tid før nye oppdateringer kommer ut på Fantastico.

Kommer vel an på hvor fort hosten oppdaterer det.
Personlig har jeg meget god erfaring med dreamhost, og de oppdaterer meget kjapt, mens mere "seriøse" hoster er litt trega, da de kanskje regner med at deres brukere er noe mere rutinerte.
 

Sindre

Medlem
Hei igjen! Takk for svarene folkens. Okey, tenker jeg bare oppdaterer den security-bugen.. det står nemlig følgende:

WordPress 2.3.3 is an urgent security release. If you have registration enabled a flaw was found in the XML-RPC implementation such that a specially crafted request would allow a user to edit posts of other users on that blog. In addition to fixing this security flaw, 2.3.3 fixes a few minor bugs. If you are interested only in the security fix, download the fixed version of xmlrpc.php and copy it over your existing xmlrpc.php.

Og da tenkte jeg.. at selv om jeg lastet ned 2.3.2 med fantastico, så er det vel bare å erstatte akkurat den xmlrpc-filen med den nye, uansett? Det skal ikke ha noe å si? Kommer til å avvente til noen av dere kan bekrefte dette, for jeg har nemlig ikke peiling,, men jeg regner jo med at det skal gå greit.
 
Topp