Piwik vs Analytics

En tråd i 'Analytics' startet av Knut Hunderi, 5 Nov 2014.

 1. Knut Hunderi

  Knut Hunderi Medlem

  Innlegg:
  363
  Hola,

  Jeg har vært en ivrig bruker av Piwik de siste årene, men etter at jeg har startet med en del AdWords kampanjer bestemte jeg meg for å installere Analytics på et par hjemmesider av åpenbare grunner.
  Etter å ha knotet litt rundt med Analytics de siste dagene har jeg følgende å si:

  FY så mye bedre og enklere Piwik er enn Google analytics. Kan nok være at jeg ikke kjenner AdWords så veldig godt, men i mine øyne gruser Piwik Google analytics på svært mange områder.

  Spørsmål: Er det noen som kjører flere analyseprogram på hjemmesider? Fungerer det?
   
 2. Ole Avranden utvandret

  Innlegg:
  925
  Enig i at Piwik er enklere. Samtidig så er det mulig å grave "litt dypere" i statistikken til Google Analytics, så jeg kjører begge deler på noen sider. Dessuten er det Analytics som blir regnet som "godkjent" mtp riktig statistikk av annonsører o.l.

  Hvis jeg bare skal se kjapt på trafikken sjekker jeg Piwik-tallene. Men skal jeg rote litt mer i dybden, går jeg altså inn på Analytics.
   
 3. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.919
  Så piwiktallene er helt like Analytics?
   
 4. Ole Avranden utvandret

  Innlegg:
  925
  Neppe... Men feilprosenten til den ene eller den andre er vel ca konstant - så trenden blir uansett riktig. Det teller mest for meg.
   
  Tonny Kluften liker dette.
 5. Gaasehud

  Gaasehud Medlem

  Innlegg:
  853
  Enig med dere; jeg setter opp Piwik til mine kunder og opplever at de synes det er oversiktlig og enkelt å bruke. Nå skal det sies at systemet har kommet seg veldig de siste årene, og jeg håper og tror at det vil bli enda bedre.

  Likevel er det, som Ole påpeker, ofte nødvendig å ha Analytics i tillegg.
   
 6. Bjørnar

  Bjørnar Gründer

  Innlegg:
  1.868
  Piwik er overlegent på brukervennlig, men sliter bigtime dersom du har volum. Jeg slet veldig med månedlige rapport-visninger, når man bikker 100k sidevisninger og over. Så det ble etterhvert ganske ubrukelig. Dette ble da kjørt på en VPS med 8gb ram og 4 kjerner, så det skulle være nok jern til å ta unna. Likevel sleit jeg.

  Piwik er forøvrig delvis utviklet av ... Google :)
   

Del denne siden