Redigere PDF fil program?

En tråd i 'Produkter og verktøy' startet av i-net, 16 Mai 2010.

 1. i-net

  i-net Medlem

  Innlegg:
  791
  Trenger et enkelt (og helst gratis) program til å redigere PDF filer med, noen som kan hjelpe? :cool:
   
 2. picxx

  picxx Well-Known Member

  Innlegg:
  8.801
 3. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Innlegg:
  646
  Altså - PDF er en print digitalt på samme måte som en vanlig utskrift. Det kan du ikke redigere. Det du derimot kan gjøre er å åpne i photoshop å gjøre om derfra. Det blir på samme måte som å retusjere et bilde bare enklere.
   
  Tonny Kluften liker dette.
 4. allegretto

  allegretto Medlem

  Innlegg:
  487
 5. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Det der stemmer ikke helt Fredrik. En PDF er egentlig en fil som er klargjort for trykk (på en del måter ihvertfall), ved at fonter legges med, bilder posisjoneres, klippes og endres i henhold til innstillingene man har gjort når man lager pdf'en, og tekst ligger der som tekst, og i fila står det så instruksjoner til dataen om hvor stor tekst skal være, hvor mye mellomrom det skal være, hvilken font som skal brukes, osv.

  Du har sikkert lagt merke til at du kan markere tekst i en PDF (litt avhengig av hvilket program du bruker til å åpne den)? Dette er selvsagt fordi teksten fremdeles ligger der som tekst, ikke bare et bilde e.l.

  Man kan fint redigere pdf'er, slette/endre tekst, fjerne bilder, kopiere ut bilder, litt mer klønete enn word er det, men fullt mulig. F.ex. med det mest "selvsagte" programmet av alle: fullversjonen av Acrobat.
   
 6. zapotek

  zapotek Medlem

  Innlegg:
  3.689
  Stemmer det som Atomet skriver, imidlertid hender det man støter på .pdf filer som er låst av forfatteren. (Det finnes programmer som kan åpne slik filer, prøv å google "pdf unlocker").
   
 7. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  ja, det er massevis av slike irriterende innstillinger som er mulige, pdf'er som ikke er lov å skrive ut og fåglarna vet hva, til tider hinsides irriterende.
   
 8. i-net

  i-net Medlem

  Innlegg:
  791
  Det jeg i grunn lurer på er om noen faktisk har prøvd noen av disse pdf editorene som man finner i google. Det å lage PDF filer er ikke noe problem, da bruker jeg word, og det å konvertere til pdf er heller ikke spørsmålet.

  Mitt problem er at jeg har en rekke pdf filer som inneholder elementer (for det meste tekst, men også noen bilder i bunn/topp tekst som må redigeres). Siden ingen har anbefalt noe på erfaringsbasert grunnlag, blir jeg selvsagt nødt til å prøve noen programmer å se.. allegretto: det var et fint tips :D
   
 9. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.966
  Jeg har en del pdf-dokumenter i forskj. størrelser og oppløsninger. Skal samle alt i et pdf-dokument, men det er en utfordring når jeg ikke kan klippe ut tekst fra alle, noen er låst. Hadde de ikke vært det ville jeg gjort som i-net, brukt Word.
   
 10. i-net

  i-net Medlem

  Innlegg:
  791
 11. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  Altså, hvis dere har Adobe CS-pakka liggende i en eller annen utgave, så har dere også sannsynligvis Acrobat i fullversjon, og der skal dere kunne gjøre det meste, både samle mange pdf'er i en, redigere og fåglarna vet hva. Selvsagt - så lenge de ikke er "låst" e.l.
   

Del denne siden