Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Reise

Steve Cash

Medlem
I og for seg enig, adeno, en tjener ikke penger på å betale diett fra et selskap en selv eier. Det blir litt som å tro at en tjener penger på å pante flasker for øl eller brus en selv har drukket. :)
Men poenget er, som du også antyder, at en kan få ut et mindre beløp skattefritt, samtidig som selskapet for fradrag for kostsnaden. Men de helt store beløpene blir det ikke.
 

Steve Cash

Medlem
Steve Cash, noen andre ulemper?? :(

Noen momenter, hvor mye de betyr vil variere fra person til person:
En har dårligere trygderettigheter i enkeltpersonforetak enn som ansatt i eget selskap. De første 14 dagene en er syk spiller det ingen rolle, for da er det selskapet som betaler sykepengene likevel. Men blir en langtidssyk har det stor betydning, en får 100 % sykepenger som ansatt, 60 % som næringsderivende. Men så kan en forsikre seg for differansen som innehaver av enkeltpersonforetak hvis en vil. Det koster selvfølgelig penger. Til gjengjeld må en betale arbeidsgiveravgift av egen lønn i selskap.

Det med sykepenger forutsetter selvfølgelig at selskapet har råd til å betale såpass lønn at det blir noe til sykepenger.

Hvis firmaet ikke går, og en må legge ned, har en som ansatt i eget selskap krav på arbeidsledighetstrygd.

I enkeltpersonforetak kan en få høyere skatt.
For det første er trygdeavgiften 11 % mot 7,8 som lønnstaker. Noe som delvis utlignes av at en som sagt betaler arbeidsgiveravgift av lønn til seg selv i selskap.
For det andre så skatter en av enkeltpersonforetak en selv av hele overkuddet, er inntekten høy blir skatten høy. Et selskap betaler bare 28 % av det overskuddet en ikke tar ut som lønn.

Men alt i alt så er ikke det skattemessige noe stort poeng i valg av selskapsform hvis ikke selskapet tjener mer enn en trenger til privat forbruk.

Går en konkurs, så kan en slippe unna en del gjeld hvis det er et selskap som går konkurs, og ikke en selv. Merk ordet kan, dette er ikke sant i alle tilfeller.

Dette er det jeg kommer på i farten.
 
Topp