Hei,
Jeg har lekt med ideen å starte opp en nettbutikk innenfor et nisje mat-segment. La oss si f.eks artisan sjokolade.
Det jeg lurer på da er, hvis jeg vil selge Amerikansk sjokolade til Norske kunder, må jeg importere inn et sortement og så selge med moms og alt det der oppå? Da må man nesten doble den originale prisen for å tjene noe som helst, og da blir det for dyrt.
Jeg ser at de fleste dagligvarebutikker selger Sweet Baby Rays BBQ Sauce, og det er altså en importvare, men den koster ikke så mye mer i Norge som den gjør i USA. Hvordan er det mulig?
Så, bare for å tydeliggjøre hva det er jeg spør om:
Fremdeles hypotetisk, men hvis jeg kjenner til en del små artisan-sjokolade merker i USA som jeg gjerne vil selge til det norske markedet, hva er den beste måten å gjøre det på?
Priser, frakt, moms, osv, gjør at det virker umulig, men kanskje det er noen regler jeg ikke vet om?
På forhånd, takk for hjelpen
Jeg har lekt med ideen å starte opp en nettbutikk innenfor et nisje mat-segment. La oss si f.eks artisan sjokolade.
Det jeg lurer på da er, hvis jeg vil selge Amerikansk sjokolade til Norske kunder, må jeg importere inn et sortement og så selge med moms og alt det der oppå? Da må man nesten doble den originale prisen for å tjene noe som helst, og da blir det for dyrt.
Jeg ser at de fleste dagligvarebutikker selger Sweet Baby Rays BBQ Sauce, og det er altså en importvare, men den koster ikke så mye mer i Norge som den gjør i USA. Hvordan er det mulig?
Så, bare for å tydeliggjøre hva det er jeg spør om:
Fremdeles hypotetisk, men hvis jeg kjenner til en del små artisan-sjokolade merker i USA som jeg gjerne vil selge til det norske markedet, hva er den beste måten å gjøre det på?
Priser, frakt, moms, osv, gjør at det virker umulig, men kanskje det er noen regler jeg ikke vet om?
På forhånd, takk for hjelpen