Starte med Dropshipping

En tråd i 'Nettbutikk' startet av Salg, 6 Mar 2015.

 1. Salg New Member

  Innlegg:
  6
  Hei, jeg er veldig interessert i og starte nettbutikk med dropshipping.
  Dropshipping har surret igjennom takene mine lenge nå, har ikke funnet ut hvilke produkter jeg skal satse på enda.

  Har registrert meg på salehoo, men har ikke helt satt meg inn i det.
  Det er vel best og finne dropshippere i norge, da tenker jeg på raskere leveringstid og avgifter jeg slipper om jeg bestiller fra utlandet?

  Hvor kan jeg finne dropshippere i Norge ?

  Jeg er helt fersk her og har ingen erfaring i fra Nettbutikk eller Dropshipping.

  Tar imot all hjelp og tips til hvordan jeg kan gå frem :)
   
 2. Rismoen Medlem

  Innlegg:
  925
 3. Salg New Member

  Innlegg:
  6
 4. Salg New Member

  Innlegg:
  6
  Noen som har erfaring med hvordan Mva og toll blir behandlet om jeg velger dropshipping i fra utlandet?
   
  Dreamgirl liker dette.
 5. Dreamgirl New Member

  Innlegg:
  3
  Er det noen som kjenner til noen som driver med dropshipping fra utlandet? Hva skjer med klager osv
   
 6. Dreamgirl New Member

  Innlegg:
  3
  hei. Har selv registrert meg på Salehoo, men synes det vorker så tungvindt i og me mva og moms på alt og hva om devil reklamere på varene. Har veldig lyst, men er litt skeptisk. Har du kommet noe lengre tar jeg gjerne mot tips:)
   
 7. erlsae

  erlsae Medlem

  Innlegg:
  303
  Det finnes mange tråder på forumet som gir dere svar på det dere lurer på. Det å drive med dropshipping høres veldig lukrativt ut - at du kan sitte i stua hjemme og håndtere ordrer, for så å sende det fra kina rett til kunden. Det er ikke lett å lykkes!

  Du burde dere vite:
  • Leveransetiden er viktigere enn noen gang. Sendes pakken fra kina med Air Mail tar det gjerne 15-30 dager før pakken ankommer kunden, og da er den ikke sjekket for evt. feil. Skulle det være feil, må du ta i mot produktet, for så å bestille ny vare fra Kina > nærmere 2 måneder kan det ta før kunden får produktet sitt.
  Det er en haug med ulemper med å drive en dropshipping-butikk. Jeg vet ikke om dere har klekt ut et konsept som vil ta Norge med storm, og jeg ønsker heller ikke å ødelegge drømmen deres, så stopper her.

  Lykke til!
   
 8. vidarpidar New Member

  Innlegg:
  1
  Hei,

  Jeg de siste 6-7 årene også drømt om å starte med e-handel, men har dog aldri kommet meg videre fra fase1... :) Etter mangfoldige timer/ år med research samt kurs føler jeg med etterhvert klar for å sette teori ut i praksis. Når jeg tenker over det kjenner jeg en viss skam da all denne tiden har gått før jeg omsider tar action. Har gått glipp av masse verdifull lærdom -og muligens penger, siden min første investering; "Insider Secrets to Marketing Your Business on the Internet" :)

  Jeg har nå kommet dit hen at jeg ønsker å sette opp en nettbutikk etter dropshipmodellen.

  Jeg har flere nisjer klare, samt også leverandører. Markedet har et godt inntjeningspotensiale, og jeg har flere keywords med bra "trøkk".

  Min store utfordring er at mine leverandører befinner seg utenfor Norge (alle innenfor EU), og man får da som dere har vært inne på ett par hinder mtp MVA.

  Dessverre så tok jeg for gitt at dette ikke skulle by på problemer, så for meg en av to løsninger (hvor nr 1 er å foretrekke):
  1. Kunde betaler beløp ink MVA i min nettbutikk. Vare sendes direkte til kunde, faktura for MVA/ fortolling belastes min tollkredittkonto.
  2. Pris i nettbutikk oppgis ink MVA, men ved betaling blir man belastet eks MVA. Man blir videre tydelig informert om at resterende XXX NOK betales ved henting av vare.

  Sendte en mail til tollvesenet, under følger mailgang:

  Hei,

  Har et lite spørsmål jeg håper dere kan hjelpe meg med...


  Saken er som følger:

  Vi er i startfasen av å opprette en nettbutikk hvor vi ikke vil holde eget varelager. Våre leverandører befinner seg utenlands (dog i EU om relevant), og vil videre sende (dropshippe) varer direkte til kunde i Norge. Varer vil ha en større verdi enn 350 NOK.

  Hvordan kan dette løses uten at våre kunder blir “skadelidende”? Vi ønsker naturlig nok at leveransen skal gå “glatt” fra utsendelse fra leverandør til mottatt hos sluttbruker. Moms, lang levering grunnet fortollling etc. skal ikke være elementer kunde må forholde seg til.

  Er det mulig å ta betaling ink MVA ved kjøp i nettbutikk, hvorpå vi (selger) så betaler MVA via en tollkredittkonto? Finnes det andre løsninger?

  Hører fra dere.


  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Svar fra tollvesenet:

  Dette som du skisserer er nok en metode som blir vanligere og vanligere, og Tollvesenet har ikke spesielle ordninger for denne formen for virksomhet. Man vil kanskje mene at en enkel måte vil være å sende fakturaen til deg, med leveringsadresse dine kunder. Pr i dag er ikke dette en akseptabel løsning for Tollvesenet som er pålagt å drive kontroll med vareførselen, og muligheten for slik kontroll forsvinner.

  Det beste rådet vi kan gi deg er at varene sendes og faktureres fra utlandet til deg, som så fortoller forsendelsen. I dette tilfellet vil du måtte videresende varene til kundene dine sammen med faktura.

  Tidsaspektet som du er opptatt av vil ikke lide veldig under denne metoden. Så snart du får melding om ankommet gods, fortoller du eller speditøren din varene på dagen.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Oppsummert skriver altså tollvesenet at droppshipping er "dødfødt" i Norge. Ihvertfall om man vil følge modellen i sin rette forstand.

  Ble muligens en lang intetsigende smørje dette her, håper noen har giddet å lese igjennom! :)

  10000$ spørsmålet er om noen har knekt denne koden? Noen som har erfaringer med dropshipping fra utland til moderlandet? Lar overnevnte alternativ 2 seg løse i praksis? Bør jeg løfte blikket ut av Norge og heller se på det europeiske markedet/ amerikanske?

  Takk for hjelpen!

  //V
   
 9. idefox New Member

  Innlegg:
  12
  Hei

  jobber litt med samme problemstilling bare motsatt - alså ut av landet (til sverige). Har en potensiell nettbutikk som vil at vi skal sende varene rett til kunde.
  Har tenkt på det med faktura til de, men levering til kunde. Det er mulig vi får det til siden det er store kolli (på bil) og dermed nok kan håndteres litt enklere enn småkolli via Posten f.eks.
  avventer fortsatt at mine svenske venner får en avklaring med tullen. De hadde vært i kontakt, men synes ikke han de pratet med var så smart...
  Skal oppdatere dersom vi finner noe løsning den veien.....da bør det være mulig inn til norge også...
   
 10. Salg New Member

  Innlegg:
  6
  Nei, jeg søker fortsatt etter informasjon.. :)
   
 11. Salg New Member

  Innlegg:
  6
  Noen som hvet om flere dropshippere i Norge?
   
 12. Stools

  Stools Tenk langsiktig og nå målet

  Innlegg:
  206
  Hei alle dropshipinteresserte! Jeg bumper denne, for jeg ser etter mange flere som kunne tenke seg å dropshippe varer fra oss. Det eneste kriterie vi har er at du har en nettbutikk som er i drift. Vi har nettopp lagt til 6 nye varer som vi har gitt god fortjenestemargin til våre dropshippere på. Ta kontakt snarest om du vil bli med på dette. Absolutt ingen bindingstid og ingenting å tape! Send meg PM der du forklarer hvem du er, hvilken nettbutikk du har, og jeg aktiverer deg som forhandler umiddelbart. Benytt sjansen og rekk julesalget! :)

  Og har jeg mot formodning ikke svart de som har kontaktet meg før, så ta gjerne kontakt igjen nå!
   
 13. Chrisi_94 New Member

  Innlegg:
  1
  Hei ser du har lagt ut info om at du tar imot dropshippere. Holder du fortsatt på med dette
   
 14. Stools

  Stools Tenk langsiktig og nå målet

  Innlegg:
  206
  Hei! Jeg har avsluttet dropship-ordningen dessverre. Håper du finner en annen løsning. Lykke til!
   
 15. rasprinter New Member

  Innlegg:
  1
  Hei Vidar.

  Fant ditt innlegg, og lurte på om du kom frem til noe løsning/modell på droppshipping til Norge fra EU?
  Har tanker selv å starte fra EU til Norge, men ser at utfordringene står i kø?

  Takk for svar.
   

Del denne siden