Stockphoto = duplicate content?

En tråd i 'Søkemotoroptimalisering (SEO)' startet av Dan Åsen Hansen, 23 Feb 2021.

 1. Dan Åsen Hansen

  Dan Åsen Hansen Medlem

  Innlegg:
  916
  Jeg leser at det er viktig med bilder for god SEO, men hva da med bilder man henter fra ymse gratistjenester? Hvis flere bruker de samme bildene, blir ikke det da en form for "duplicate content"?
   
 2. Forklarmeg

  Forklarmeg Member

  Innlegg:
  56
  Det er en veldig vanlig mye at Google "straffer" duplicate content. Det er ikke nødvendigvis et problem om man bruker samme innhold flere steder, uansett om det er bilder, video eller tekst. Men samtidig vil originalt innhold belønnes. Du vil ha mye større sjanse til å ranke på bildesøk om du har unike bilder, men dette er jo sjeldent målet med å inkludere bilder i artikkelen.

  Om det bare er generiske bilder for å bryte opp teksten i en artikkel er det med andre ord helt greit med stockbilder. Du blir verken straffet eller belønnet for det.
   
 3. Tonny Kluften

  Tonny Kluften Administrator

  Innlegg:
  15.961
  Hvis du er ute etter orginalbilder kan du bare ta screenshots fra youtubevideoer :D
   
 4. xdex

  xdex Medlem

  Innlegg:
  1.579
  Duplikat, er duplikat, uansett innhold, bilde, video eller lyd. Men, "straffen" for å bruke duplikatbilde er nok langt lavere enn innhold eller video. Hvis du kan bruke unike bilder, gjør det. Hvis du ikke har gode unike bilder, bruk stock bilder som kanskje ikke ligger på topp 100 listen til istock.

  Hvor mange timer tar det å kjøre bilen fra A til Å, ta bilder, kjøre hjem, redigere/behandle og publisere? vs istock? Regner med du ender opp med ganske mange ekstra-artikler du kan bruke tiden din på, som gir langt bedre avkastning.
   
  Tonny Kluften liker dette.
 5. Andreas Hatlem

  Andreas Hatlem Aktiv

  Innlegg:
  1.160
  Anbefaler å lese denne: https://www.searchenginejournal.com...tent-is-not-a-negative-ranking-factor/394321/

  Det forandret litt av synet mitt på duplicate content i områder på nettsiden som går igjen på andre sider på nettstedet. Eksempelvis footer, eller bokser som oppfordrer til CTA. Google snakker om å at de ikke straffer, men det vil nok ikke være positivt heller. Man bør fortsatt passe på at titler, og hovedinnholdet ikke er dobbelt opp. Men når det gjelder bilder, footer ol. ville jeg ikke vært så bekymret :)
   
  Tonny Kluften liker dette.
 6. tulling99 Medlem

  Innlegg:
  375
  Jeg er i utgangspunktet enig med Andreas over her, men på de viktigste artiklene ville jeg likevel kjørt unike bilder fordi jeg tenker det gir en liten ekstra edge. Jeg gjør iallefall det selv, men vanskelig å måle effekten. Men for sikkerhets skyld pleier jeg å gjøre det om det ikke er for mye jobb/dyrt.
   

Del denne siden