Tips om hva man kan gjøre med facebook gruppen sin.

En tråd i 'Sosiale medier' startet av Nerden, 25 Mar 2011.

 1. Nerden

  Nerden Medlem

  Innlegg:
  110
  Hva man kan gjøre med facebook gruppen sin og hvilke typer konkurranser man kan finne på.
  Gjerne fyll inn dine forslag og hva du gjør i gruppen din. Greit med litt inspirasjon:)

  - "Kaffepausen" Fra tid til annen legger jeg inn nyheter eller artikler som jeg synes er interessante eller merkelige eller som faller litt under mitt produktsegment.
  - Liker konkurranser, medlemmer kan bli med i trekningen om en liten duppeditt om de trykker facebook "liker" på noen produkter i nettbutikken.
  - Kommentar konkurranser, jeg trekker en kommentar i nettbutikken som får en liten duppeditt sak.
  (disse duppedittene er ofte noe gratis greier som jeg får av mine leverandører når jeg bestiller for over ett visst beløp.)
  - Trekning av 200 kr gavekort hver mandag som jeg reklamerer med i nettbutikken for å få flere medlemmer.
  - Introduksjon av nye produkter.

  Men det må da vel være mer? Hva gjør du som fungerer?

  Har du erfaring med å lage videoer eller anmeldelser av produktene dine?
   
 2. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.693
  Invitere vennene dine, skriv i kommentarfeltet hvor mange du har invitert og du kan vinne en knakende flott premie. Det burde jo fungere? Folk elsker å vinne ting og du elsker å få flere som liker siden din. ;)
   
 3. Grooo

  Grooo Medlem

  Innlegg:
  295
  Det som KN beskriver er jo ikke lov i henhold til FB sine regler, så om det er spesielt lurt er jo en annen sak...
   
 4. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.693
  Jaha? Det er jo mange store norske firmaer som gjør dette eller en variant av dette ganske ofte. Har du link til der hvor Facebook skriver at dette ikke er tillatt?
   
 5. Arach New Member

  Innlegg:
  5
  Facebook promotions guidelines

  Det er ganske mye du IKKE kan gjøre om du vil følge FBs regler....
  Kort oppsummert skal all administrasjon av konkurransen foregå utenfor Facebook, dette inkluderer også å varsle vinnere.

  Konkurranser som "liker" konkurranser osv (som Nerden beskriver i sin post) er mye brukt, men heller ikke dette er tillatt...
   
  Sist redigert: 25 Mar 2011
 6. looper Medlem

  Innlegg:
  842
 7. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.693
  Takk. :)

  You cannot: Administer a promotion that users automatically enter by liking your Page, checking in to your Place or connecting to your Platform integration.

  You can: Require entrants to like your Page, check in to your Place or connect to your Platform integration before they provide their full entry information, such as name and contact information.

  Med andre ord kan man gjøre dette så lenge det er andre krav til å være med i konkurransen enn kun å like siden? Dersom man oppfordrer til å invitere andre, men at man f.eks må svare på et spørsmål for å være med i konkurransen er vel dette tillatt?

  Greia er vet at det må mer til enn å bare like en side.

  Eller tolker jeg helt feil?

  Looper: Det som det skrives om i den artikkelen er jo at folk ikke gidder å engasjere seg når de ikke tjener på det selv. Altså når det kun er for å hjelpe noen andre å vinne noe. Ved å kjøre konkurranser med premier er det jo noe å hente for alle.
   
  Sist redigert: 25 Mar 2011
 8. Arach New Member

  Innlegg:
  5
  Du kan ikke holde konkurransen på Facebook.

  Du kan ha en applikasjon for konkurransen, men må opplyse om at infomasjonen personer gir fra seg ikke går til Facebook men til (navn på firma).

  Du kan reklamere for en konkurranse du har på din egen webside påFacebook (men om du promoterer en konkurranse via Facebook, MÅ du holde deg innenfor FB guidelines selv om selve konkurransen er på ditt eget domene)

  Du kan altså ikke HOLDE en konkurranse på Facebook annet enn via tredjepartsapplikasjoner. Man kan også reklamere for en konkurranse som holdes utenfor Facebook, så lenge konkurransen holder seg innenfor Facebook guidelines..

  Kronglete... jepp...
   
  Sist redigert: 26 Mar 2011
 9. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  I bunn og grunn er det det som er greia ja, KN. Ang det med å holde konkurransen på facebook, så vil det nå i praksis si at du må lage en liten app til formålet. Det trenger ikke å være noe avanserte greier i det hele tatt, og for brukeren kan det fint se ut som alt foregår på FB, men egentlig drives appen fra din egen server.
   
 10. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.693
  Finnes det gode guider til hvordan man lager en slik app?
   
 11. Grooo

  Grooo Medlem

  Innlegg:
  295
 12. TorsteinO

  TorsteinO Art Director & grunder

  Innlegg:
  4.642
  KN: Ja og nei. I utgangspunktet er det bare en hvilken som helst nettside, men det er veldig store begrensinger på hva man kan bruke av javascript i en app som skal vises i en tab, så alt av vanlige javascript som brukes i f.ex. wordpress, jquery, mootools osv kan man bare glemme, alt sånt må lages fra bunnen av. Skal det derimot IKKE vises i en tab, så er det mye enklere, da funker jquery og alt mulig rart, og selvsagt - mye kan også gjøres uten js.
   

Del denne siden