Kjapp og trygg hosting for Wordpress

To domenenavn, en nettside. Beste løsning?

becka

Medlem
En bedrift har i mange år hatt et nettsted på domenenavn A. (En slags forkortelse av bedriftens navn)
Det er laget et nytt nettsted (wp) for samme bedrift på domenenavn B. (Bedriftens fulle navn)

Planen var å peke domene A til nettstedet på domenenavn B.

Bedriften ønsker å benytte domenenavn A i sin markedsføring som tidligere, i tillegg til å selvfølgelig fortsette å bruke de godt etablerte e-postadressene på domenenavn A.

Domene A ligger spredd hos flere leverandører. Det ser ut til at e-post driftes av én leverandør, hotell av en annen, domenenavn hos en tredje. Noen av disse via en fjerde bedrift. I skrivende stund er det "ingen" som vet hvem man skal kontakte eller hvor man kan logge inn for å få utført f.eks peking av domenet.

Domene B har alt samlet på ett sted.

Google er allerede kjent med det nye nettstedet og de flere hundre innleggene/sidene som ligger der. (I utgangspunktet kopiert fra nettsted A. Men nytt nettsted på domene B har på en måte et bedre forhold til søkemotorene enn A har.)

I utgangspunktet virker det fremdeles mest praktisk å bare få pekt domene A til nettstedet på B, og beholde e-poster på domene A.

Problemet med å bruke to forskjellige navn til forskjellige ting er jo at det kan være både forvirrende og upraktisk. Så kanskje det er best å knytte domene A til webhotellet, og så peke domene B til A?

Hva skjer da med alle tidligere lenker? Og B sitt fine forhold til Google. Blir det ikke et salig rot med permalenker fra både gammel og ny side som ikke fungerer lenger? Har ikke erfaring med 301 redirect og lignende, men antar noe slikt kan hjelpe til. Usikker på hvor grundig dette er.

Det optimale hadde vært om begge domenenavn fungerte flott på ett og samme nettsted, inkludert alle innlegg og undersider. (Uten å duplisere innholdet.)
domene.A/underside/eksempel = domene.B/underside/eksempel
Lar det seg gjøre?


Hva ville dere gjort med problemstillingen?

(Beklager litt utydelig innlegg. Satser på det ble forståelig nok.)
 
Sist redigert:
Topp