Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Tvunget til å kjøpe linker?

Apronzo

Medlem
Hei!

Vi gjør mye SEO og jobber beinhardt med å ha en ekstremt relevant side, få naturlige linker fra partnere og andre aktører i samme bransje som oss. Jevnlige aktive på linkedin, facebook og google plus. Kjøper mye trafikk i Adwords (40 000 unike besøk i mnd) og kommenterer i aktuelle forumer med link til vårt nettsted.

Vi har bedre innhold og en mye bedre og raskere side enn mange av de som ligger over oss på de søkeordene vi ønsker på google. Flere steder ligger vi på side 2 og 3 bak andre nettsteder som vi kan se aldri har gjort despor seo og flere har nesten ikke tekster, bare lang levetid og gode domener.

Men på de mest aktuelle søkeordene har vi et par konkurrenter over oss...
Alle disse har kjøpt linker helt tydelig. De har alt fra 20 000 til 150 000 linker og eksistert under 2 år, altså totalt unaturlig linker.
Vi har ikke mer enn 250 linker når vi sjekker diverse verktøy på nett, må vi virkelig svi penger på å kjøpe linker via store seo selskaper for å nå opp?

Fint med tips hvis noen har!!!
 

Erlend

Medlem
Nei, man må ikke kjøpe lenker, men det kan i mange tilfeller gi en boost. Bare sørg for at du ikke kjøper lenker fra link farms, men fra relevante nettsider på det samme språket.
 

Tonny Kluften

Administrator
Det er jo synd at det skal være slik at dere ikke topper listen med best innhold. Det som er nesten verre er at dere risikerer å bli kastet langt nedover lista hvis Google oppdager at dere kjøper lenker. Så vær forsiktig.
Det er jo ikke så nøye for konkurrentene deres kanskje, som ikke har bra innhold, om de plutselig mister rangering, det er verre for dere som har jobbet hardt med innholdet.
 

rune69

Gjerrigknarken sjøl
Medlem av ledelsen
Satser man langsiktig, vil man etter hvert forhåpentligvis se effekten av det. Dersom man ønsker snarveier til "SEO-himmelen", kutter man gjerne i svingene og står i fare for å gjøre ting man vil angre på senere.

Spørsmålet er om TS har det "for" travelt med å nå høyt nok opp i søkeresultatene? Er det for mye fokus på enkeltord med stor konkurranse (a la "kredittkort")? Mitt råd er å satse langsiktig på long tail og ikke ergre seg over "de andre".
 

Apronzo

Medlem
Vårt marked

Takker for mange gode svar! Mange kloke hoder her inne!
Onsite blir man vel aldri god nok, men vi er ihvertfall langt foran de fleste foran oss, og en del bedre enn de som ligger å regjerer på topp.
Vi driver innen bilbransen og på landsbasis, så ikke noen kortisktig lån og kredittkort SEO her nei.
Vi har jobbet med siden i ett år nå, og aktiv seo i 4-6 mnd.
Vi har allerede gått forbi en del andre som tydelig har kjøpt linker. Så vi vet Google har sendt oss opp for god relevans og innhold tross lite linker, men dog ekstremt relevante linker.
Men siste kneika er jammen hard...
Nå har vi jobbet litt i "blinde" de siste to mnd. med innhold, linker i mindre grad, pluss alle de andre tusen punktene som kan påvirke. Men det ser ut til at siste bit som må til for å gå opp de siste plassene er linker... Men jeg trodde ikke det hadde så ekstrem effekt å pøse på linker.
Nylig kom det noen nye konkurrenter fra utlandet, med store utenlandske butikker som peiset forbi alle på Google (fra side 7-9 til 2-3 plass på Google), med dårlig innhold men tonnevis med linker! Det er mye penger i markedet og det ser ut til at det blir brukt en del skitne triks av enkelte for å nå opp...

Noen som har tips til linker for bilbransjen, hvem som er best på dette og hvilke priser de forskjellige opererer med?
 

zapotek

Medlem
Forsett slik dere stevner, så skal du se at dere sakte men sikkert klatrer oppover. I SEOverden er det kvalitet over tid som vinner i det lange løp.
 

Tonny Kluften

Administrator
Ok, 4-6 mnd er ikke lenge når dere skal gjøre SEO-ting skikkelig... jobb 6 mnd til.

Eneste muligheten dere har for kjappe resultater er å kjøpe nytt domene og bruke samme metoder som konkurrentene deres, jeg syns det er galskap av dere å skulle risikere alt dere har jobbet med for kortsiktig gevinst. Bruk ihvertfall 6 mnd til på å bli en autoritet med det domenet dere har nå.

Ikke forvent noen spesielle tips for bilbransjen, jeg ville ærlig talt ikke stolt på tips i det hele tatt, isåfall må det være grundig dokumentert hvorfor det fungerer og ikke skader dere hverken kortsiktig eller langsiktig.

Priser? Vanskelig å si. For egen del kunne jeg kanskje tatt 50-60000, men det ville ikke blitt for tusenvis av lenker. Det ville blitt for gode lenker som gjør Internett bedre, og det er det Google vil ha. Andres priser? Tja, dere får sikkert mange tilbud på PM nå :D
 

jnsn

New Member
Det er kun langsiktig arbeid som vil gi en langsiktig gevinst, det er meget sikkert.
Nå oppdaterte Google til Panda 4.0 nylig og innhold vil over tid bli mer og mer viktig og lenker kommer til å bli mindre viktige (fortsatt meget vesentlig).

Har selv opplevd samme problem som du har men har lykkes nå over en 9 måneders periode med ****** der vi ser at rangeringen stadig øker og forhåpentligvis klarer vi å nå topp 3 i løpet av året.

Regner med du bruker siteaudits og PageSpeed Insights for å kontrollere innhold og struktur på siden - slik at søkemotorene faktisk har mulighet til å lese innholdet på siden.
En side som oppleves som rask for deg kan fortsatt oppleves som "treg" av Google, derav PageSpeed Insights er greit å jobbe med: PageSpeed Insights

Ellers så kan jeg anbefale en av følgende audit programvare: Website Auditor Tools Review - Raven Blog
 
Sist redigert av en moderator:

Jens1986

Medlem
og kommenterer i aktuelle forumer med link til vårt nettsted.

Med en baclinksprofil med bare 250 lenker hadde jeg vært litt forsiktig. JohnMu fra Google sa dette for et par dager siden:

Just to be absolutely clear, if you are dropping links to your site in other people's forums in the hope of gaming search engines, then that's considered web-spam and can be taking into account by both our algorithms and our manual web-spam teams. It doesn't matter how much "PR" the other site has, it doesn't matter if it's a .gov forum -- what you're doing would be considered web-spam by us.

If you care about how search engines like Google view your site, I'd recommend cleaning those link-drops up, removing the link to your site, and not doing that in the future.

(https://productforums.google.com/forum/#!msg/webmasters/UZPh0EPOXcE/qw03x4akiTUJ)

Men på de mest aktuelle søkeordene har vi et par konkurrenter over oss...
Alle disse har kjøpt linker helt tydelig. De har alt fra 20 000 til 150 000 linker og eksistert under 2 år, altså totalt unaturlig linker.
Vi har ikke mer enn 250 linker når vi sjekker diverse verktøy på nett, må vi virkelig svi penger på å kjøpe linker via store seo selskaper for å nå opp?

Sa det tidligere i tråden og prøver igjen; det virker jo som du ønsker å drive seriøst og tenker langsiktig: ikke kjøp backlinks, rapporter heller konkurrentene dine. Hvis de åpenbart har kjøpt backlinks så straffer google dem.
 
Topp