Utfordring mellom eiere

En tråd i 'Økonomi, regnskap og administrasjon' startet av JonasAgency, 28 Aug 2018.

 1. JonasAgency New Member

  Innlegg:
  2
  Hei dere,

  Jeg og to andre har nå drevet vårt AS sammen i overkant av 3 år. Vi gjør det greit, og har pt en god positiv egenkapital.
  Vi har en utfordring med dynamikken, kommunikasjonen og målsetningen til eierne. Uovernstemmelsene har vart over lenger tid. Det er "to mot en" til en hver tid.

  Vi to som er enige har nå bestemt oss for at dette ikke lenger går. Vi har tidligere tilbudt siste eier å kjøpe han ut, uten hell. Vi prøver det naturligvis igjen.
  Om han ikke går med på det denne gangen heller, ser vi få alternativ. Det vil si at vi da vurdere å avvikle selskapet, for så å starte opp igjen uten siste eier.

  Kan noen gi meg noen råd om dette er en god mulighet? Er det i tilfelle mulig å starte opp igjen med samme organisasjonsnummer?

  Sorry lang tekst... Håper noen kan gi meg et råd eller to.

  Jonas
   
 2. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.702
  Organisasjonsnummeret tilhører firmaet som bruker det, hvis et firma oppløses og slettes kan en ikke registrere et nytt med samme nummer. En kan ikke engang velge hvilket nummer en vil ha, det bare tildeles.

  Resten tør jeg ikke å svare på, men det dukker sikkert opp noen problemer. Han vil kanskje prøve å stikke kjepper i hjulene hvis dere tar med hele forretningskonseptet med kundeliste over i et nytt firma. Spør en advokat først.
   
  Selvfiks liker dette.
 3. JonasAgency New Member

  Innlegg:
  2
  Tusen takk for svar, setter stor pris på det!
   
 4. KIA Medlem

  Innlegg:
  332
  Tror ikke at et AS kan legges ned uten samtykke av alle medeiere.
   
 5. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.702
  Aksjeloven § 16 -1 sier at oppløsning av selskap treffes av generalforsamlingen med flertall som for vedtektsendring hvis ikke annet følger av norsk lov. § 5-18 sier at vedtektsendring krever tilslutning av minst to tredjedeler så vel av de avgitte stemmer som av den aksjekapital som er representert på generelforsamlingen. Så da blir det avgjørende hvor stor del av aksjekapitalen dere to som vil oppløse eier.

  Kilde:
  https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1997-06-13-44
   
  hansson, Selvfiks og Tonny Kluften liker dette.

Del denne siden