Vet noen om en bra og gratis XML-editor/viewer?

En tråd i 'Produkter og verktøy' startet av Steve Cash, 4 Okt 2016.

 1. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.645
  Altova XMLSpy er bra, men koster fra € 400. Jeg kommer ikke til å bruke den så ofte at det er fornuftig å betale over 3000 kroner.

  Derfor lurer jeg på om noen vet om et bra, anerkjent og gratis verktøy for lesing og editering av xml-filer. Det går an å leste i Word, IE eller Firefox og redigere i Notepad, men jeg vil gjerne ha et bedre verktøy, gjerne med omtrent samme grensesnitt som XMLSpy
   
 2. Tarjei New Member

  Innlegg:
  25
 3. leiheim

  leiheim New Member

  Innlegg:
  22
 4. mra Active Member

  Innlegg:
  237
  Ingenting slår XMLSpy når det kommer til funksjonalitet, men det koster. Jeg vet at flere av gutta her på kontoret bruker Brackets + denne extension: https://github.com/shumpei/brackets-formatter-extension - Men dette er selvsagt ikke noe som kan måle seg med XMLSpy
   
  Steve Cash liker dette.
 5. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.645
  Der var XML Notepad fra Microsoft med en trygg lenke, ja. Takk for det. Jeg fant den i og for seg i Google, men nedlastingslenkene så tvilsommene ut (?). Jeg turte derfor ikke å installere, men nå har jeg gjort med din lenke.

  I stedet la jeg først inn Notepad++, som jeg kjenner fra før. Den er vel i og for seg ikke noe XML-verktøy, men den har en plugin som heter XML tools.

  Med disse to verktøyene tror jeg at jeg skal få gjort det jeg skal, i alle fall i første omgang. Kommer jeg til kort får jeg se på flere verktøy.
   
 6. Steve Cash

  Steve Cash Medlem

  Innlegg:
  1.645
  Interessant, jeg kjenner ikke Brackets, men jeg skal merke meg den. Har den mange fordeler sammenlignet med Notepad++?
   
 7. mra Active Member

  Innlegg:
  237
  Brackets er nok en mer dedikert kode-editor enn det Notepad++ er, selvom forskjellen kanskje ikke er så stor. Jeg foretrekket Brackets fordi det finnes extensions for direkte sync. mot FTP-server, commit/push til Git repository, etc, men for ren teksteditering, spesielt på svært store filer (50MB++) tror jeg vel egentlig at Notepad++ er mer effektiv.
   
 8. Naturmedisinsentralen A/S

  Naturmedisinsentralen A/S New Member

  Innlegg:
  26
  Jeg vil anbefale Atom til alle som trenger en gratis editor i toppklasse. Noen WYSIWYG muligheter.
  https://atom.io
   

Del denne siden