WazzUB / GIT Global Investments Inc - svindel?

En tråd i 'Generell snakk' startet av Mortenxx, 2 Jan 2012.

 1. Mortenxx Medlem

  Innlegg:
  91
  Jeg starter en ny pyramidetråd selv om jeg ikke vet om konseptet er aktivt i Norge enda. Tråden gjelder "gratis-tjenesten" WazzUB, og selskapet bak denne tjenesten GIT Global Investments Inc.

  Jukseselskaper fra USA
  GIT Global Investments Inc. er en type selskap som vanligvis brukes i investeringssvindel rettet mot uerfarne investorer. Dette er USA-registrerte selskaper som selges over internett i Europa, med "falsk" beholdning av aksjer som egenkapital. Selskaper av denne typen påstår gjerne å være bakket opp av 100-vis av millioner (eller milliarder) i egenkapital, men selskapene er stort sett tomme for kapital.

  Selskaper av denne typen selges bl.a. av U.S. Corporation Services, Inc., noe som egentlig er agent/advokatkontor for registrering av selskaper, komplett med alt som hører til for at selskapene skal se "ekte" ut for folk flest (kontoradresse, telefon, post, skatt, avgifter, osv.). Selskaper de hadde på tilbud kostet fra $5.000 til $60.000 da jeg sjekket, og da får man med noen ekstra selskaper på kjøpet også - i tillegg til en falsk kapital i form av PRE-IPO AKSJER (verdiløse hvis selskapet ikke lanseres på børs via en IPO, Initial Public Offering).

  Rekruttering via internett
  WAZZUB er en internett-tjeneste i startfasen, organisert som MLM eller pyramide. Tjenesten er gratis, men tilbyr betaling for alle man verver. Første betaling er utsatt til 15. mai, siden dette prosjektet fortsatt hevder å være i Prelaunch-fasen.

  WAZZUB påstår å være søkemotor eller noe tilsvarende, og har planer om å tilføye diverse tjenester etterhvert. Den egentlige hensikten er vel trolig heller å fungere som en "honeypot", altså et lokkemiddel beregnet på å få folk til å registrere seg. Jeg mener at det egentlige formålet her er å lokke til seg uerfarne investorer som er villige til å kjøpe verdiløse aksjer.

  Kilde
  Foreløpig kilde her er en artikkel fra "Behind MLM", men mange av de sentrale opplysningene finnes i kommentar-tråden der (tråden har blitt brukt for å grave frem og analysere opplysninger).
  Wazzub Review: Another useless search portal MLM | BehindMLM

  Temaer jeg har tenkt å presentere i tråden her vil kunne være godt egnet for folk som ønsker å beskytte seg mot svindel, f.eks. hvis de får tilbud om gode betingelser fra tilsynelatende "profesjonelle investeringsselskaper" med "solid kapital". Det vil altså si at jeg tenker å dekke litt flere temaer enn bare pyramide.


  Morten
   
 2. Mortenxx Medlem

  Innlegg:
  91
  Kjøpe amerikanske "multi-billion corporations"
  Slike selskaper selges via internett, vanligvis rettet mot markeder som Europa. Jeg har ikke oversikt over markedet, men jeg har sjekket 1 enkelt selskap som tilbyr dette - U.S. Corporation Services, Inc.

  Hentet fra websiden deres: *** uscorporation[dot]com/reservecorp.htm
  Her er eksempler på aksjer de får med i "portefølje":
  Den type aksjer de har i portføljen er såkalte PRE-IPO SHARES. Disse aksjene vil kunne være verdiløse hvis selskapet aldri lanseres på børs via IPO Initial Public Offering. Det finnes riktignok et annenhåndsmarked som kjøper villig, fordi folk tror selskapene skal bli notert på børs. Dette gjelder for mer kjente selskaper, mens aksjene i disse aksjeporteføljene er basert på jukseselskaper.

  Kort om PRE-IPO aksjer:
  De som trenger mer opplysninger om PRE-IPO kan google dette selv - "pre-ipo shares".


  Jeg er nødt til å spre disse opplysningene over flere poster, siden jeg driver og switcher frem og tilbake mellom 2 nettsider for å kopiere ting.


  Morten
   
 3. Mortenxx Medlem

  Innlegg:
  91
  Diverse eksempler på falske corporations
  Her er noen eksempler som ble funnet ved å google navn på enkeltselskaper i "aksjeporteføljen" i ett av selskapene. Jeg velger å disable linker, siden dette temaet mest er for "spesielt interesserte":
  Blant selskapene som ble funnet er Apollo Capital Group - tilsynelatende rettet mot det spanske og tyske markedet. De fleste andre selskaper så ut til å være rettet mot tysk-talende marked, men dette dekker også noen land i Øst-Europa.

  People connected to U.S. Corporation Services Inc.
  Disse opptrer som direktører i selskapene vanligvis, men i praksis er de bare stråmenn. Egentlig eier vil kunne forbli skjult bak disse "direktørene" pga. lover som gjelder forholdet mellom advokat og klient i USA.
  Jeg sorterer ikke informasjonen så veldig godt her, jeg prøver bare å få med tilstrekkelig info slik at folk kan danne seg et bilde selv.


  Morten
   
 4. Mortenxx Medlem

  Innlegg:
  91
  Eksempler på selskapsnavn
  Dette er en liste som ble funnet i en amerikansk søketjeneste, CorporationWiki.
  2200 B Douglas Blvd Ste 100 Roseville, CA 95661

  NB. Enkelte av disse selskapene kan opptre som "direktører" i andre selskaper også.
  Mida Investment Ag er f.eks. direktør i First U.S. Bancorp of Trade, Inc.

  Og da tar jeg en foreløpig pause i dette, før jeg mister interessen.

  De som kan ha nytte av dette er folk som vurderer ulike investeringer, altså som har kapital å investere. Da lønner det seg å gjøre langt mer research enn det jeg klarer å tilby her, og vende seg til å gjenkjenne ulike "mønstre" i hvordan svindel blir organisert.

  Jeg fant ulike tråder på utenlandske forum hvor f.eks. investering i Bio-Energi og andre slike populære områder var brukt som svindel. Selskapene går konkurs eller blir solgt til annet selskap i samme gruppe, mens investorene taper alt.


  Morten
   
  Sist redigert: 2 Jan 2012
 5. Mortenxx Medlem

  Innlegg:
  91
  Litt informasjon om metoder

  Jeg har sett følgende metoder i valg av falsk firma:
  * kloner av ekte firmanavn
  * veldig generelle firmanavn som gir haugevis av treff
  * firmanavn som "høres ekte ut" i deler av navnet (Habsburg, Hilton, Bancorp, Kreditanstalt, osv.).

  Metoder for å lokke investorer er vanligvis enten investering direkte i selskapet, eller at selskapet påstår å formidle investering i andre selskaper - f.eks. i "lukrative prosjekter" i Sør-Amerika, eller i noe som er "in" i øyeblikket (miljøvennlig energi, teknologi, utvikling av patenter, gruvedrift, internett, bio-teknologi, klimakvoter, osv.).

  Metoder for å tømme selskaper for verdier kan f.eks. være haugevis av fakturaer fra andre selskaper i samme gruppe, salg av selskap, styrt konkurt, osv. - men akkurat disse selskapene er vanligvis tomme for verdier bortsett fra investorenes penger.

  Forrige registrant (innehaver) av wazzub.info og wazzub.com:
  Jeg kan ikke gå altfor detaljert inn i analyser av disse tingene. Folk bør isteden være klar over fremgangsmåtene.


  Morten
   
 6. Mortenxx Medlem

  Innlegg:
  91
  Litt mer om metoder
  som ikke er relatert til wazzub.

  Jeg plukket opp dette fra et tysk eller nederlandsk forum, helt overfladisk:
  Investorene ble lokket til å investere i et selskap, som igjen skulle investere i 20 Bio-Energi kraftverk rundt omkring et eller annet sted. Profesjonelt presentert med tegninger og planer, beregninger av lønnsomhet og alt som hører til.

  Selskapet investerte visstnok i 5 av de 20 kraftverkene, for deretter å gå tom for egenkapital og bli solgt til et selskap i samme gruppe. Samme metode hadde også blitt brukt tidligere av et annet firma, og sannsynligvis med de samme kraftverkene.

  Det vil si at man kan bruke den samme svindelen om og om igjen.
  * Pengene fra de første investorene investeres delvis, slik at man har noe å vise frem.
  * Deretter går selskapet tom for kapital, og gjenværende verdier overtas av annet selskap.
  * Deretter kan svindelen gjennomføres på nytt med et nytt selskap, og dette kan gjentas om og om igjen med de samme investeringsobjektene som første gang.

  Når investorene prøver å spore opp eierne møter de bare stråmenn hos agenten, mens den egentlige eieren forblir skjult.

  Spesielt om metoder
  Svindel fungerer best hvis den kan utnytte folks egne forestillinger om hvordan ting fungerer, f.eks. at "investering i eiendom er sikker investering", "internett er en gullgruve", "myndigheter stopper svindel" og andre slike forestillinger.

  Andre faktorer som utnyttes er at folk stoler på det de SER, det som ligger rett foran øynene på dem, det vil altså si at en svindler som er trenet kan "dirigere" oppmerksomheten over på noe som er trygt å vise frem.

  Vi tror også at verden er slik vi selv oppfatter den, og at andre mennesker tenker omtrent likt som oss selv. En hederlig person vil lettere kunne tro at alle andre er hederlige. Dessuten er vi "godt oppdratt", f.eks. til å respektere autoritet, være høflige og gjøre et godt inntrykk - og dette forsterkes hvis vi er inne på områder hvor vi selv ikke har særlig kompetanse. Folk flest vil ikke foreta en omfattende granskning av et firmas påståtte egenkapital hvis svindleren spiller rollen godt nok.

  Folk flest er dessuten altfor opptatt av seg selv. De aller fleste vil være fokusert om selv å gjøre et godt inntrykk f.eks. i et møte, det vil si at de har altfor mye oppmerksomhet rettet innover mot seg selv istedenfor mot saken det gjelder.

  Enkelte prosjekter jeg kikket på ifjor sommer så ut til å være spesial-designet for å treffe på folks oppfatninger av "riktig" og "galt", altså få dem til å føle seg mer hederlige når de investerte i prosjektene. Fornybar energi er et eksempel på slik effekt, og investeringer i U-land kan være et annet eksempel. Vi tiltrekkes dessuten av "eksotiske ting", f.eks. regnskog eller andre ting vi har liten peiling på.

  En god svindler sikter seg vanligvis inn på et eller annet i folks forestillinger eller vaner, men jeg prøver bare å gi et overfladisk bilde her.


  Morten
   
 7. Mortenxx Medlem

  Innlegg:
  91
  Da har man stort sett funnet ut av formålet med Wazzub = fungere som "lead-generator" som samler inn epost-adresser til income opportunity seekers, og holde medlemmene på kroken lenge nok til at man får testet dem (evne til å rekruttere, vilje til å betale, osv.). De som er best egnet blir rekruttert til gode posisjoner i nye prosjekter som f.eks. Wazzub har vært.

  Et tilsvarende prosjekt ble kjørt i 2010 - WebsiteTester. Prelaunch i juni 2010, launch når de kom til 400.000 medlemmer i august 2010, og betalte stort sett ikke ut noe som helst.
  Kilde er en tråd om Wazzub på BehindMLM.com, med totalt over 300 kommentarer. Jeg skal prøve å linke til den første kommentaren hvor WebsiteTester blir omtalt.
  Wazzub Review: Another useless search portal MLM | BehindMLM
  Wazzub selv ser ut til å ha falt sammen temmelig mye, over en måned før offisiell PreLaunch i april. De har bl.a. blitt bannet fra FaceBook.
   

Del denne siden