Webutvikling og utstyr

En tråd i 'Produkter og verktøy' startet av Bjørn Arild Andersen, 12 Sep 2016.

?

Hva bruker du i din arbeids hverdag. MAC eller PC?

Spørreundersøkelsen ble stengt den 26 Sep 2016.
 1. MAC

  5 stemme(r)
  29,4%
 2. PC

  12 stemme(r)
  70,6%
 1. Bjørn Arild Andersen New Member

  Innlegg:
  14
  Hvis vi legger tanker om veldig nøkterne økonomiske forutsetninger til side, og snakker om hva som kan være det riktige å bruke av utstyr som webutvikler. Hva ender vi opp med da?

  Pr. i dag sitter jeg med Windows 10, Komplett pc som er bygget hos dem. En ok maskin med greie specs (som kanskje må oppjusteres snart) og 3 skjermer i 24" klassen fra ASUS.

  I forbindelse med mulig oppstart i et kontor, leker jeg meg med tanken på om jeg skal se etter noe nytt å bruke der, og la det andre stå hjemme.
  Kjenner at i workflowen er jeg ganske avhengig av 3 skjermer.

  Så kommer spørsmålet: MAC eller PC.
  Hva tenker dere? Hva er fordeler og ulemper (hvis vi ser bort i fra sånne jeg hater MAC eller jeg hater PC kommentarer) egentlig.

  Kan godt drøfte det økonomiske, men ønsker ikke argumenter som at: Man trenger ikke mer, derfor kjøper man en laptop til 3000,- og sparer penger. (Jupp, har faktisk møtt den og!)

  Fanboymeninger: Blir ikke klok av det! Kom heller med realistiske argumenter for hva som er forskjellene, og fordeler/ulemper. Ser man på diskusjoner om dette emnet, så ser man at det ofte er fans på begge sider.

  Hva bør man satse på?
   
  Sist redigert: 12 Sep 2016
 2. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.239
  Så ingen økonomiske drøftinger og ingen fanboy-meninger...?
   
 3. Bjørn Arild Andersen New Member

  Innlegg:
  14
  Endret litt på spørsmålet :)
   
 4. Dostojevskij

  Dostojevskij Pantofolaio

  Innlegg:
  223
  Unnskyld meg, men hva er problemet med den?
   
 5. Bjørn Arild Andersen New Member

  Innlegg:
  14
  Ikke sagt at det er noe galt med det. Men det er ikke det dette handler om.
   
 6. René Munthe Eik

  René Munthe Eik Medlem

  Innlegg:
  1.730
  Hvis du setter det økonomiske perspetivet til side, så er det vel bare å kjøre på med det beste som kan oppdrives?

  Og du kan jo for eksempel handle en mac på elkjøp og prøve i 30 dager og levere tilbake hvis det ikke er noe for deg?

  Det er vel nesten umulig å diskutere hva som er "best" av vanlig pc og mac. Har man prøve begge og valgt sin favoritt så er man vel "fanboy"? Og da vil du ikke ha dennes meninger?
   
 7. Dostojevskij

  Dostojevskij Pantofolaio

  Innlegg:
  223
  Det må jo på en eller annen måte handle om pris. Er du webutvikler fungerer det fint med en laptop til tre tusen kroner. Liten vits å kjøpe Mac Pro til førti tusen kroner da, selvom det er bedre. Eller ønsker du å diskutere mer rundt hva som er best av disse to løsningene?
   
 8. Pong

  Pong Jeg selger sʇɥƃıluʍop :)

  Innlegg:
  3.239
  Jeg bruker en laptop til kr. 3021,60: en i7, 6gb, 750gb, 15.6, win10. På den bruker jeg notepad++, winscp, putty, open office, photoshop, noen nettlesere og en del annet som ikke krever så veldig mye i grunnen.

  Flere skjermer er fint når man går lei å bruke alt-tab, men jeg ville nok gått lei å bære på store skjerm allerførst.

  Hovedgrunnen til å ikke bytte over til noe annet: det ville ta mye tid å lære meg å gjøre det samme på en annen måte.
   
 9. Tim New Member

  Innlegg:
  11
  Jeg foretrekker personlig OSX. Nå har jeg ikke selv brukt Windows profesjonelt, så har ikke et veldig godt grunnlag for å anbefale det ene over det andre, men noen av mine kolleger har brukt Windows og samtlige har hatt en del problemer relatert til arbeid på forskjellige VM, mounting av diverse filsystemer, path-lengde osv., som vi andre på OSX ikke har opplevd.

  Det jeg liker med OSX er at det er UNIX, så jeg trenger bare å kunne bruke (mer eller mindre) ett shell for å enkelt samhandle med diverse Linux VM, servere osv. OSX støtter også, i motsetning til Linux, Adobe pakkene og designverktøy som Sketch. Hadde det ikke vært for denne manglende støtten, kunne jeg godt ha jobbet på f.eks Ubuntu da Ubuntu dekker alle mine behov når jeg er i implementeringsfasen av prosjekter og ikke driver med design.

  Den største negative siden ved OSX er at det stort sett bare kjører på veldig dyr hardware (Mac) som i tillegg er loddet fast slik at man ikke kan oppgradere hardwaren i maskinen. På den annen side er Mac-laptopene de aller mest robuste datamaskinene med lengst levetid jeg har vært borti noen gang. Man kan jo derfor kanskje argumentere for at levetiden utveier noe av den høye prisen.

  Alt i alt så handler dette vel om preferanse. Enten det er Windows, OSX eller Linux, så venner man seg vel til å bruke det.
   
 10. Dostojevskij

  Dostojevskij Pantofolaio

  Innlegg:
  223
  Jeg bruker selv en Lenovo som jeg plukket opp på tilbud til 2499, med i5-prosessor, 6gb ram og 120gb SSD. Bra specs til prisen, men skjerm og generell kvalitet er nok ikke den beste. Men det spiller ikke så stor rolle da den som oftest er koblet til to skjermer (Like, og i et stativ. Dette er viktig!) og ekstern mus og tastatur.

  Ubuntu som os, og programmene jeg bruker begrenser seg stort sett til Notepadqq, Chrome, Spotify, Metatrader, Dropbox, VirutalBox og diverse mindre terminalprogrammer. (Og kanskje litt FM hvis jeg har god tid) Alt fungerer som det skal, og det går mer enn fort nok. Jobber med dataanalyse, og ikke så mye med web lenger, men antar at jeg ville brukt samme utstyr uansett.
   
 11. adeneo

  adeneo Medlem

  Innlegg:
  1.611
  Det store spørsmålet må vel være hva du skal utvikle?

  Skal du rote litt i Wordpress eller kun holde på med HTML, PHP osv., så funker det meste, så lenge du har et EDB-apparat og en editor.

  Har du derimot et behov for å drive med for eksempel utvikling mot iPhone/iPad og trenger Xcode, så du jo ha en Mac.
  En del andre ting krever Linux for å bygge de rette programmene osv. og for eksempel utstrakt bruk av Node.js og NPM vil normalt være enklere i Linux. Jeg synes stadig mer av det jeg bruker hentes på Github, og krever Linux, men det er sikkert bare meg.

  Jeg bruker også 3stk 24" skjermer. Det vi si jeg har fire av de, men det er som regel kun tre som brukes, den fjerde viser kun stats for serveren o.l. og etter mye prøving og feiling har jeg kommet frem til at tre skjermer er det optimale for mitt bruk.
  For egen del går det mye raskere å jobbe på tre skjermer, men det er jo ikke noe problem å jobbe på laptop'en heller.

  Jeg kjører både Windows 7 og Ubuntu på mine stasjonære maskiner, det er mest Ubuntu som benyttes dog, og Kali på den bærbare, og alt har sine fordeler og ulemper, og det er kun deg som kan avgjøre hva som passer til ditt bruk ?
   
 12. Dostojevskij

  Dostojevskij Pantofolaio

  Innlegg:
  223
  Bruker du Kali som hoved-os på din bærebare PC? Er dette nyttig for noe annet enn hacking?
   
 13. adeneo

  adeneo Medlem

  Innlegg:
  1.611
  Pentesting, er det riktige navnet, man driver da ikke med ulovligheter som "hacking".

  Kali er Linux, på lik linje med annen Linux, men Kali kommer med en del verktøy ferdig installert som er nyttige ved pentesting.
   
 14. Dostojevskij

  Dostojevskij Pantofolaio

  Innlegg:
  223
  Hehe, jada jada.

  Synes bare det er litt spesielt å bruke Kali til å sjekke mail, lese vg, se på porno osv. Men det er vel basert på debian, så det er sikkert ikke så stor forskjell når man venner seg til det.
   
 15. Dag Frogner

  Dag Frogner Supermedlem

  Innlegg:
  4.680
  Jeg var en ivrig pc-bruker tidligere. Bygget alle mine egne pc'er og også mye for venner og kjente og kjente godt til det meste innen for hardware-biten.

  Etter at flere venner gikk over til mac og skrøyt noe voldsomt, bestemte jeg meg, noe skeptisk, for å prøve. Men det tok lang tid før jeg turte fordi jeg som alle andre er et vanedyr. Jeg bruker mac den dag i dag og kona, som aldri gadd å bruke laptopen fordi det var så mye tull med den, bruker sin macbook daglig nå.

  For min del er Apple midt i blinken. Det aller viktigste for min del er at det fungerer og er stabilt. I tillegg er det jo ingen bakdel at det ser bra ut heller. Jeg har restartet min mac kanskje 2-3 ganger de siste par årene hvis vi ser bort i fra oppdatering av os x som krever dette. Det er dønn stabilt og det har ihvertfall spart meg for masse frustrasjon og tapt arbeidstid fordi det enten mangler en driver, maskinen må formatteres et par ganger i året fordi den er for treg, man har fått virus osv osv...

  Jeg merker også minimalt med ytelsesforskjell nå kontra da mac'en var ny, noe man ikke kan si om pc'er...

  Og det går veldig mye raskere å venne seg til os x enn man tror. Dette var min hovedgrunn at jeg utsatte bytte fra pc til mac, men mye er likt og etter noen få uker jobber man like effektivt i os x.

  Jeg bruker min mac i hovedsak til web og foto.

  Once you go mac you'll never go back. ;)
   

Del denne siden