Wordpress og javascript

En tråd i 'Wordpress' startet av Mr Vest, 7 Nov 2007.

  1. Mr Vest

    Mr Vest Sjefen over alle sjefer!

    Innlegg:
    2.079
    Heisann dere.
    Jeg har nettopp fått installert wordpress, og sliter veldig med å få javascript til å fungere når jeg skriver nye poster.
    For dere som ikke vet hva wordpress er, kan jeg fortelle at dette er ett blog-script.

    Det jeg rett og slett ikke får til er og bruke google adsense i postene.
    Jeg kan bruke det hvor som helst på siden, men rett og slett ikke i postene...

    Er det noen som kan hjelpe meg med hvordan jeg får til og bruke dette i postene, eller rett og slett kan anbefale meg ett annet blog-script der dette allerede fungerer?

    (Litt OT men syns det er litt imponerende at det er bedre respons her på webforumet enn på diskusjon.no)
     
  2. Ståle Medlem

    Innlegg:
    1.248
    Wordpress funker knall det. Uten å være helt sikker så tipper jeg at du limer inn adsense koden din, mens du er iwysiwyg-editoren. Skift til code-editoren, lim inn, så skal det fungere!
     

    Vedlagte filer:

  3. Mr Vest

    Mr Vest Sjefen over alle sjefer!

    Innlegg:
    2.079
    Dette er første gang jeg i det hele tatt forsøker meg med en blogg, og det du forklarer fungerer rett og slett ikke.
    Jeg bruker siste versjon som jeg fant på wordpress sine egne internettsider.

    Grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg vil lære meg hvordan dette blogg-greiene fungerer.
    Du kan jo ta en titt på den.
    Der har jeg lagt inn ett par poster for å teste hvordan det ser ut. (Riktignok bare copy & paste... :p)

    Om du nå ser den siste posten.
    Der ligger faktisk adsense-koden mellom overskriften og innholdet, og som du ser er det faktisk ingen annonser der i det hele tatt.
    Koden jeg bruker er en halvbanner tilsvarende den jeg bruker her

    Selve wordpress syns jeg virker veldig bra, men om ikke jeg får dette til syns jeg det blir litt dumt da.. :(
     
  4. Ståle Medlem

    Innlegg:
    1.248
    Prøv å skift tilbake til default tempalte, tror problemet ditt ligger i den templaten du bruker. Jeg prøvde nettopp selv, og det fungerte helt fint.
     
  5. Mr Vest

    Mr Vest Sjefen over alle sjefer!

    Innlegg:
    2.079
    Nei fy flate... Det fungerer jo.... Takker for godt tips.... :)
    Du har vel ikke en anelse på hva som gjør at ikke jeg kan bruke det i det template jeg hadde aktivert vel?
    Jeg liker ikke det standard template noe særlig skjønner du....

    Jeg lurer vel igrunn litt på hvor jeg kan finne andre templates også, og hvordan kan jeg vite om disse fungerer med javascript før jeg laster dem ned?

    - Tusen takk for svar så langt :D
     
  6. Ståle Medlem

    Innlegg:
    1.248
    Desverre, har ikke kunnskap om det - enda. Men kan hende Peterandrej vet det, da han har jobbet en del med themes til wordpress.

    Her er noen sider jeg bruker til å hente themes:
    Theme Viewer (Hovedsiden - nr. 1!)
    Wordpress Themes

    Vanskelig å vite om de fungerer med JS før du tester de.
     
  7. Mr Vest

    Mr Vest Sjefen over alle sjefer!

    Innlegg:
    2.079
    Ok, men takk for svar hvertfall...
    Nå skal dere høre.. At om det teknisk sett hadde vært mulig å sende en atombombe via e-post, så skulle jeg personlig sendt den avgårde til skaperen av Google Adsense.

    Nå sliter jeg noe jævli med hele dritten her. (Beklager uttrykket)

    Nå må dere forberede dere ;) For nå skal dere se noe av det rareste dere noen gang har sett.

    [​IMG]
    Om du tar en titt på dette bildet så fungerer annonsen som den skal. Veldig bra dette, men tar du en liten titt på den lille røde sirkelen min, så ser du at her egentlig skal være ett lite avsnitt.

    Når jeg lager til ett avsnitt her. Altså enkelt og greit redigerer artikkelen. Da finner jeg rett og slett denne delen i editoren, for deretter og klikke enter 2 ganger.
    I editoren ser alt ut som det skal, men hva er det som plutselig har skjedd med adsense-annonsene mine:

    [​IMG]
    Jeg forstår ingenting... Begge kodene her er 100% indentiske. Alt jeg gjorde var og flytte dette ned to hakk.... :s

    Kodene finner dere her.

    Velvel? Hvordan kan jeg få Adsense-annonsen til å vises her, samtidig som jeg har dette lille avsnittet i artikkelen?
    Har dere noen gang sett noe så rart... 2 resultater i samme nettleser med samme kode?

    Jeg har forsøkt med Opera, Internet Explorer og Firefox uten hell...
     
  8. Mr Vest

    Mr Vest Sjefen over alle sjefer!

    Innlegg:
    2.079
    Dette innlegget kan fjernes...
     
    Sist redigert: 8 Nov 2007
  9. TorsteinO

    TorsteinO Art Director & grunder

    Innlegg:
    4.642
    Lurer på om det kan ha noe å gjøre med editoren, at den kødder litt med koden når man går inn og skal endre på noe, har vært borti liknende ting før. F.ex. har den gjort om tegn som < til &lt; , og da blir det kjapt litt galt.

    To forslag:
    1: Prøv å gjøre alt rett fra begynnelsen, så du slipper å gå inn igjen og endre.
    2: Må du gjøre endringer, så se om det går bedre å gjøre dem i code view
     
  10. Ståle Medlem

    Innlegg:
    1.248
    Ja, har vært borti dette mange ganger jeg også. Særlig hvis jeg skal embede en snutt fra fks youtube. Går kjempefint å legge den inn i code-view, og lagre den direkte, men hvis jeg går inn i editoren igjen, og skal forandre på formateringen av teksten så skjærer det seg.
     
  11. Mr Vest

    Mr Vest Sjefen over alle sjefer!

    Innlegg:
    2.079
    Dere skal vite det at dere har helt rett... Om jeg gjør alt 110% riktig fra begynnelsen så fungerer alt flott.
    Om jeg derimot går inn for å endre noe etter artikkelen er publisert så skjer det rare ting...
    Utrolig dumt at det er sånn da. Men det er vel ikke stort å gjøre med det tenker jeg.

    Tusen takk for alle svar i denne tråden :D
     
  12. TorsteinO

    TorsteinO Art Director & grunder

    Innlegg:
    4.642
    Som jeg også sa - hvis du må endre noe i ettertid, så se om det hjelper å gjøre det i codeview istedet. Da er det riktignok mulig at endel kode du la inn første gang vil bli klussa til, så det kan hende du bør legge inn hele posten på nytt istedet.
     
  13. peterandrej pensjonert moderator

    Innlegg:
    2.568
    Ståle: Det er fordi wp "retter" koden din når du publiserer poster igjen og igjen. Mitt råd: bruk en plug-in, eller ikke oppdater poster med slikt innhold. Eventuelt: bruk custom page templates, og legg inn koden direkte i template koden.

    Slike ting som videos og adsense og slikt er ikke wp noe særlig bra på i utgangspunktet.
     

Del denne siden