Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Sikkerhetsproblem i Wordpress plugin

adeneo

Medlem
Det er oppdaget et alvorlig sikkerhetsproblem i et par svært populære plugins, og en del theme's som har disse preinstallert.
Det dreier seg om Slider Revolution, en slider som er svært mye brukt, og Showbiz Pro.
Theme's som Avada, det meste solgte themet på CodeCanyon, men også flere andre, for eksempel uDesign, Jupiter og X-Theme, kommer med Slider Revolution.

Sikkerhetshullet ble patchet allerede i Februar, men man har unnlatt å opplyse om problemet slik at mange ikke har oppdatert, og dette sikkerhetshullet utnyttes nå over en lav sko.
De som har kjøpt berørte produkter fra CodeCanyon, ThemeForrest eller andre slike steder vil få en e-post i løpet av dagen.

Dersom du bruker Slider Revolution, MÅ det oppgraderes til minimum versjon 4.2 umiddelbart.
Dersom du bruker Showbiz Pro MÅ det oppgraderes til minimum versjon 1.5.3


Mer info om problemet finnes her -> Slider Revolution Plugin Critical Vulnerability Being Exploited | Sucuri Blog

Det viser seg at disse plugins'ene åpner for nedlasting av hvilken som helst fil, det eneste man trenger å gjøre er

Kode:
https://www.webforumet.no/wp-admin/admin-ajax.php?action=revslider_show_image&img=../wp-config.php

så kan man altså laste ned hvilken som helst fil gjennom Revolution Slider, også kofigurasjonsfiler som inneholder brukernavn og passord osv.
 

xdex

Medlem

Turbo Heidi

Member

xdex

Medlem
Har null erfaring med disse gratis innstikkene, så da er det bedre at noen andre her som har erfaring med noen av dem lenker. Eller gjør ett Google søk, har ikke hatt behov for ett gratis alternativ da Hide my WP er overlegent bra, og fungerer som det skal!
 

xdex

Medlem

Idiotisk artikkel, som ikke gir mening. Poenget er ikke å skjule at du bruker wordpress fordi du bruker wordpress. Poenget er å gjøre en potensiell trussel, mindre. Det er heller ikke noe problem å blokkere tilgang til f.eks. wp-admin, eller, wp-login.php. Har rundt 30-40 wordpress sider som kjører, og alle disse har dramatisk mindre angrep ved bruk av hide wp f.eks. Selvfølgelig vil en bot prøve å skyte informasjon gjennom post direkte til admin, sysadmin, wp-admin osv... Det er derfor du ikke kaller slike sider admin, login eller lignende. Du kaller det heller medlemside, eller andre funky navn.

Selvfølgelig ville du satt den sårbare bilen din i garasjen, til nøkkelsystemet var fikset. Du setter ikke bilen til utstilling, når den allerede er sårbar, og alle som ønsker, kan kjøre fra stedet uten problem. Folk vet du har en bil, men trenger ikke vite modell og merke.
 
Sist redigert:
Topp