Terje E.

Gå ned i vekt med fotball

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Alle vet at fotballspillere er i toppform. Det er nemlig avgjørende at man er i toppform om man ønsker å være på toppen i europeisk verdensklasse. Leger og forskere har i økende grad dermed sett til fotballtrening og livsstilen til fotballutøvere for å få vanlige mennesker i form. Ergo, er ikke lenger denne livsstilen kun for europeiske toppidrettsutøvere, men man ønsker altså at også vanlige mennesker skal se til fotball for å gå ned i vekt og komme i form.

Den britiske forskeren Don Maclaren forteller nemlig til Nettavisen at spesielt kvinner bør begynne å se til fotballbanen fremfor treningssenteret om de ønsker å gå ned i vekt. En time på en sykkel på treningssenteret forbrenner omkring 500 kalorier, mens en time på fotballbanen brenner av rundt 600 kalorier. En av de største fordelene med denne sporten er ifølge forskeren at den trener hele kroppen, ikke bare kondisjon, men også muskler i bein og overkropp.

Nylig uttalte fotballegenden og treneren for AC Milan, Gennaro Gattuso, at de skulle løpe Arsenal av banen. Ekspertenes tippe tips får det til å virke som om det er dødt løp mellom de to lagene i Europa League, men AC Milan håper altså at løpskapasiteten deres ligger et par hakk over Arsenal. Vekt og kondisjon er nemlig  ikke bare noe vanlige mennesker bryr seg om. Man ser også at vekten er avgjørende for hvor godt etablerte fotballstjerner presterer på banen. Mye av grunnen til dette er at fotballspillerne blir raskere og kan akselerere hurtigere de første meterne når de blir lettere i kroppen. Samtidig ser man også at balansen blir bedre og at det er lettere å forsere forsvarsspillere. På samme måte ser man at vanlige mennesker opplever de samme forskjellene når de først går ned i vekt. Man har mindre kroppsvekt å drasse rundt på, og føler seg dermed lettere i steget og kommer seg lettere rundt på daglige gjøremål. Dermed er kanskje ikke fotballspillere og vanlige mennesker så forskjellige når alt kommer til alt?

Det er også et faktum at også fotballspillere innimellom sliter med vekten, akkurat som deg. For eksempel har Swansea spilleren, Jonjo Shelvey, slitt med vekten i hele karrieren. På tross av at han stadig løper rundt på fotballbanen i Premier League, så forteller han åpent om sine problemer relatert til vekten. Løsningen til Shelvey ble å endre på kostholdet. De aller fleste kostholdseksperter forteller nemlig at man trenger en balanse mellom kosthold og trening, det er akkurat dette som nemlig også har gått opp for den profesjonelle fotballspilleren.

Det har lenge vært et fokus på fett og sukker, og disse matvarenes skadelige effekt på vekt og helse. Nå har forskere gått ut og også advart mot stivelsesrike matvarer som eksempel ris, pasta og brødvarer. Det er nemlig avgjørende og også unngå de ovennevnte matvarene, samtidig som du spiller fotball eller trener, om du ønsker å gå ned i vekt. Samtidig er det greit å ikke la seg lure av grove kornprodukter, som ofte blir sett på som sunt. Fordi energiinnholdet ofte er det samme i slike produkter. Allikevel påpeker forskere at du bør spise grovt brød om du allikevel kommer til å spise kornprodukter. Det er nemlig en kjent sak at fotballspillere i all hovedsak unngår alle kornprodukter så mye som mulig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *