Terje E.

Nyttig: Kjæledyret ditt styrker helsen din

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Du blir mindre stresset og helsen din forsterkes av å ha kjæledy. Fforskerne mener faktisk at det beste du kan gjøre for deg selv er å skaffe et dyr i hjemmet ditt.

Når du kommer hjem etter en lang dag så er noe av det beste og sunneste å komme hjem til en logrende hund eller en malende katt. Undersøkelser viser at kjæledyr er gode for ditt mentale såvel som ditt fysiske velbefinnende.

Kjæledyr viser deg ubetinget kjærlighet og aksept og de er det alltid for deg. Det er et bånd mellom deg og kjæledyret din som betyr en enorm forskjell både fysisk og mentalt. Det er seks ting som gagner livet ditt ved å ha et kjæledyr.

Et kjæledyr senker kolesterolet ditt

Hvis du har en hund hjelper de daglige gåturene deg med å holde kolesteroltallet din i tømme. En undersøkelse fra Australian National Heart Foundation viser at spesielt menn med hunder har lavere kolesterol og triglyceridnivå – ganske enkel fordi de jevnlig er ute og går.

Kjæledyr reduserer stress

helse-kjaledyr-hund-kattBare det å være i samme rom som kjæledyret ditt har en beroligende effekt. Det sterke hormonet oxytocin, det kalles også kjærlighetshormonet, utløses når du ser på kjæledyret ditt. Du får en følelse av glede, og samtidig reduseres kortisonhormonet ditt, også kalt stresshormonet. For eksempel har undersøkelser med krigsveteraner vist at en hund kan gjøre underverker. Veteraner som ikke kunne forlate hjemmet sitt uten for eksempel å ha følge av kona, kunne i løpet av en uke bevege seg fritt omkring utendørs en uke etterat de hadde fått seg en hund.

Blodtrykket ditt faller

Det er en ren Win-Win. Når du slapper av med kjæledyret din og katten din ligger malende ved siden av deg så faller blodtrykket ditt helt automatisk. Forskning på State University i New York har vist at hos mennesker som allerede tar medisin for forhøyet blodtrykk så faller deres blodtrykk og stressnivå markant hvis de har en hund eller en katt hjemme. Det samme gjelder hvis du har en hjerte/karsykdom.

Barn som vokser opp med dyr har mindre risiko for å utvikle allergier

Hvis du vokste opp sammen med et dyr da du var helt liten så har du langt mindre risiko for å utvikle allergier, astma og eksem senere i livet. Barnets immunforsvar blir ganske enkelt forsterket.

Les også: Hunder og barn

En hund lindrer depression

Forskning ved British Psychological Society viser at særlig hunder har en terapeutisk virkning hvis du er deprimert. De forsterker selvtilliten din og gir en følelse av selvstendighet og kompetanse. Dyr gir noe annet å fokusere på enn de negative følelsene.

Du får mer mosjon

En hund er den beste kameraten når du skal ut og gå en tur. Faktisk enda bedre enn hvis du går en tur sammen med andre folk. Hundeeiere går gjennomsnittlig 300 minutter mer i uken, mens folk som ikke har hund bare går ca. 168 minutter om uken.

Hunden er menneskets beste venn og altså også din helses beste venn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.