Terje E.

Optimismen florerer etter kongresshøring vedrørende kryptovaluta

Decrease Font Size Increase Font Size Størrelse på tekst Skriv ut denne siden

Kilde: Pexels

Etter at kryptovaluta opplevde en kraftig nedgang i slutten av januar og starten av februar, har de fleste kryptovalutaer de siste par ukene merket en markant oppgang. Noe av grunnen til denne oppgangen kan ha vært amerikanske myndigheters uttalelser ved en kongresshøring i februar. Jay Clayton fra Securities and Exchange Commission (SEC) og Christopher Giancarlo fra Commodity Futures Trading Commission (CFTC) diskuterte med den amerikanske Kongressen i denne sammenheng hvordan man i fremtiden så for seg å regulere kryptovaluta. Selv om de insinuerte at det fantes farer ved bruk av slik valuta, virket begge byråene, ifølge techcrunch.com, å være hovedsakelig positive med tanke på den nye teknologien.

Dette er gode nyheter for kryptovaluta-entusiaster etter at regjeringene i Sør-Korea og Kina de siste månedene har truet med å underlegge kryptovaluta strenge reguleringer. Spesielt alvorlig er dette for Sør-Korea, som er det tredje største markedet for kjøp og salg av kryptovalutaer. Det er også verdt å legge til at USA og Kina er hjem til «minere» som står for rundt to tredjedeler av alle bitcoin som finnes i sirkulasjon i dag.

Kryptovaluta-markedet er blitt notorisk kjent for å være volatilt. Derfor er det flere som benytter seg av muligheten til å bruke CFD-trading i Norge, som betyr at man kan spekulere i kryptovalutaer sin prisendring. Dette gir deg eksempelvis muligheten til å «shorte» bitcoin om du mener at verdien vil falle, nettopp fordi du selv ikke eier valutaen.

Store prisøkninger

Kilde: Pexels

En av de største kryptovalutaene, bitcoin, som lå på 5947,40 amerikanske dollar før høringen, økte med over 2 000 dollar i pris etter uttalelsene til de amerikanske byråene, ifølge CNBC. Det betyr at prisen økte med omkring 8 % på kun 24 timer. Andre kryptovalutaer opplevde enda større økninger. Den kinesiske kryptovalutaen NEO økte eksempelvis med 50 % på 24 timer, ifølge digitaljournal.com.

Ifølge Investopedia økte kryptovaluta-markedet med rundt 20 % i løpet av de 24 timene før og etter kongresshøringen, og var verdt 395 milliarder dollar. Til tross for at dette er imponerende tall, ligger markedene fortsatt langt bak den totale verdien de oppnådde forrige måned, da økende priser bidro til at de var verdt over 800 milliarder dollar.

Uenighet blant analytikere

Thomas Glucksman, sjef for APAC business development ved Gatecoin uttalte til CNBC at han mente kryptovalutaer vil øke markant i pris i løpet av 2018 pga. tre faktorer: Økende anerkjennelse fra regulatorer, økende flyt av kapital fra finansinstitusjoner, og store teknologiske fremskritt, som f.eks. Lightning Network.

Noen investorer forespeiler at bitcoin vil være verdt 50 000 dollar innen desember 2018. Andre investorer som de siste årene har investert i desentraliserte teknologier mener også at man i år kan oppleve langt større høyder enn hva man oppnådde i fjor. I form av tall mente Jamie Burke ved Outlier Ventures, ifølge CNBC at kryptovaluta markedet kan bli verdt flere trillioner dollar. Allikevel påpeker også flere kryptovaluta-entusiaster at man etter denne forespeilede oppgangen, vil oppleve en «lang kryptovaluta vinter» hvor realistiske prissettinger og den fundamentale teknologien vil stå i fokus.

Allikevel ligger disse forventningene langt høyere enn hva tradisjonelle analytikere mener vil skje. F.eks. mener Tome Lee ved Fundstrat Global Advisors at bitcoin vil være verdt rundt 20 000 dollar om et halvt år, og muligens 25 000 dollar ved slutten av 2018.

Det er flere som peker på at disse fantastiske forespeilingene av kryptovaluta-priser i all hovedsak kommer etter at man har opplevd en nylig oppgang. Før kongresshøringen var det nok mange kryptovaluta-entusiaster som bet negler i påvente av at de amerikanske byråene skulle uttale seg om, men da kongresshøringen viste seg å i hovedsak være positiv, har også de fantastiske forespeilingene om den fremtidige prisen til kryptovaluta økt i antall og volum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *