Aksjekapital

En tråd i 'Lover, regler og normer' startet av Hogst og maskin, 23 Des 2016.

 1. Hogst og maskin New Member

  Innlegg:
  1
  hei, jeg skal starte et AS og har satt inn kr 30000.- i aksjekapital.
  Kan dette brukes til kjøp av kontorutstyr/PC og div utstyr som man trenger i oppstarten?

  Takker for svar

  Mvh Johnny
   
 2. René Munthe Eik

  René Munthe Eik Medlem

  Innlegg:
  1.213
  Ja.
   
 3. quicktech

  quicktech Medlem

  Innlegg:
  280
  Det kan være regnskapsførere vil arrestere meg litt på det tekniske, men tenk på Aksjekapital som "minimum netto verdi" selskapet ditt kan ha. Selskapets samlede verdi skal aldri understige dette. Men det er mange som misforstår og tror det er kontantene på konto som ikke kan brukes. Det er feil.

  Hvis du "bruker" pengene på noe som ikke tilfører selskapet verdi, så vil du tape egenkapital og være pålagt å bringe situasjonen i orden, ellers vil selskapet måtte avvikles.

  Men kjøp av maskiner og utstyr, vil som regel balanseføres. Ergo har du brukt 30 000 kr i kontanter for å skaffe deg maskiner og utstyr som er verd 30 000 kr, og de balanseførte verdiene er dermed fremdeles intakte.

  Det er for øvrig helt vanlig at man må bruke penger for å tjene penger, så det er ingenting i vegen for at du bruker pengene på andre ting også, så lenge det er del av tilvirknings prosessen, fordi dette bygger verdier som du i teorien skal fakturere kunden senere. Utestående faktura balanseføres, og til og med ufakturert tilgodehavende kan også balanseføres.

  Det er først når du har kommet i en situasjon hvor verdiene i selskapet er utradert at man får trøbbel med kredittscore, revisor, staten, osv.

  Evt korreksjoner fra kyndige mottas med takk.
   

Del denne siden