Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Konvertere CSS absolute til dynamisk plassering

hansson

Langveisfarende
Lag en div etter body og før /body, altså en "wrap" som du midtstiller og ellers posisjonerer slik du vil. Når det er gjort kan du posisjonere alle de eksisterende div-ene med position:relative og top: Xpx og left: Xpx (alternativt eksperimentere med margin på småelementene og/eller padding på innsiden av wrappen).
 

michaelo

Medlem
Heisann Tonny,

Hva jeg tror vil være det enkleste:
* Lag en DIV rundt alle <id="navAlpha">-ene (venstre kolonne) - gi denne id="nav" f.eks
* Lag en DIV rundt alle <div class="content">-ene (innholdskolonna) - gi denne id="content"
* Lag en DIV rundt alle <div id="navBeta">-ene (høyre kolonne) - gi denne id="assistive" eller hva du nå skulle finne passende
* Fjern samtlige "position: absolute" og left/top regler fra disse bolkene i CSS'en
* Gi alle #nav*-bolkene en margin-bottom, som tilsvarer avstanden du ønsker mellom alle bolkene på høyre og venstre side.
* Gi de tre nye div'ene vi har opprettet (nav, contenet og asisstive) ønsket bredde, og flyt de mot venstre, samt gi de en venstre-margin som tilsvarer avstandend du ønsker mellom kolonnene.
* Siden du har et bakgrunnsbilde som er større en området innholdet ditt dekker, så oppretter vi en DIV som ligger direkte under BODY og omfanger alle de tre div'ene vi opprettet, gi denne id="container" eller id="wrap" f.eks, og sørg for at #wrap er angitt bred nok til å ha plass til alle tre kolonnene (summen av de tre breddene + summen av marginene imellom disse)

Uten å ha eksperimentert for mye med koden din så tror jeg dette vil være det enkleste.
NB! Har ikke faktisk testet det på koden din, så kan være elementer som kødder det til :)
 

hansson

Langveisfarende
Ser nå at det er tre hovedkolonner her, legg dem i hver sin div de også, og float:left på alle tre, så legger de seg ved siden av hverandre på toppen. Forøvrig fungerer sikkert michaelo sin variant fint.

EDIT: Goddag mann økseskaft - det var jo dette her Michaelo skrev, bare i en mer utførlig versjon... sorry.
 
Sist redigert:

michaelo

Medlem
Tonny: Det er godt å høre :) Takk for det! Nei, CSS er i basis ikke noe hokus pokus (dog - det finnes noen fiffige teknikker og slikt) og ganske fornuftig bygd opp så det tror jeg du tar ganske fort. Mesteparten av tiden kommer desverre til å gå til å irritere seg over bugs som varierer mellom nettlesere da, men heldigvis så begynner IE6 å bli faset ut :D

hansson: hehe, goddag goddag - kortvarianten fungerer like godt :)
 
Topp