Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Kreditering, bruk av ekstern kildekode (lGPL)

Hvordan pleier dere å kreditere skaperne av open source-script som dere bruker i kildekoden deres, for eksempel script med GNU LGPL?

Det som står i LGPL-lisensen om kreditering er dette:
1. You may copy and distribute verbatim copies of the Library's
complete source code as you receive it, in any medium, provided that
you conspicuously and appropriately publish on each copy an
appropriate copyright notice and disclaimer of warranty; keep intact
all the notices that refer to this License and to the absence of any
warranty; and distribute a copy of this License along with the
Library.
Men da blir spørsmålet: Hva betyr egentlig «appropriate copyright notice»?

Skal informasjon om hvem som har laget et script være presentert på samme side som scriptet og nær hvor det presenteres? Om vi bruker TinyMCE som eksempel: Skal jeg da skrive «WYSIWYG-editoren TinyMCE er © Moxiecode Systems 2003-2011» like under teksteditor-boksen, og da selvfølgelig hver enest teksteditorboks på hele nettstedet som benytter TinyMCE? Hva om scriptet det er snakk om er noe som i praksis er usynlig for brukeren, for eksempel HTML Purifier, som jeg bruker til å vaske HTML-input? Skal jeg putte en copyrightnotis for denne på alle sidene på nettstedet som har tekstfelt? Og hva om jeg velger å bruke ikoner som jeg ikke har laget selv, må jeg da ha en copyrightnotis ved siden av hvert eneste ikon? For ikke å snakke om smileys hvis man velger å bruke det ... Jada, jeg overdriver, jeg vet at man kan putte ting i footer også, men det kan bli veldig overveldende å putte tre-fire copyrightnotiser i footer, særlig om disse går igjen på alle undersider på nettstedet.

Eller er det godt nok å samle copyrightnotiser for alle script og lignende jeg bruker på nettstedet på en enkelt side under «Om nettstedet»-seksjonen? Det vil være en langt ryddigere måte å gjøre det på, men sjansen er større for at copyright-notisen aldri kommer til å bli sett, og det er jo ikke meningen.

En tredje mulighet er selvsagt å gjøre ting ennå mer usynlig og putte denne informasjonen i en HTML-kommentar (eller enda verre, en PHP-kommentar) - men DET er juks, altså. Da kommer jo ingen til å se denne.

Jeg spør fordi jeg ikke finner noe godt svar på dette ved å google. Det man kan gå ut fra at er mest logisk er å legge en copyright-notis på den samme nettsiden som koden eller ikonet/bildet blir brukt på, men såvidt jeg kan se er det ikke så mange som gjør dette i praksis. Særlig TinyMCE ser jeg brukt på vanvittig mange nettsteder uten at jeg egentlig finner noen informasjon på nevnte nettsteder om hvor akkurat den koden kommer fra (finner f.eks. ingen informasjon på Blogg.no om at de bruker TinyMCE der, men jeg ser jo at de gjør det).

Så hva er det egentlig som er standard handlemåte her? Hvordan går dere fram når dere bruker kildekode dere ikke har laget selv?
 

picxx

Well-Known Member
Sletter hele faenskapet, men om jeg får en forespørsel senere fra en eller annen tulling som har klusset ned koden får jeg slenge den inn i en footernotis seff.

Det betyr «appropriate copyright notice» for meg... om andre har en annen formening får det bli opp til dem!
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Tror det holder å ha det i kildekoden, slik at andre utviklere kan finne frem til det hvis de skulle ønske å bruke samme kode som deg.
TinyMCE har allerede copyright notis i kildekoden, bare du lar være å fjerne den, så har du ingen problem.
 
Topp