Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Rapport fra resultatregnskap -riktig eller?

jonasjonas

New Member
Jeg ser på resultatregnskap fra regnskapskontor:

Vi er DA og nesten alle kviteringer ble registrert som privatuttak enten for meg eller den andre person.. For eksempel kvitering for arbeidslampe som er i bruk i arbeid og andre ting. Ikke alle, men de fleste kviteringer. De alle er "fint" fordelt mellom oss som privatuttak - konto nr - 2060 og 2061.

Er dette riktig?

Og bilgodkjørelse.

Vi bruker egne bil. Vi må skrive hver oppdrag fra og til hvor vi kjører.. Vi kjører ikke så mye enda, men man kan bli gal av å regne ut km fra hver enkelt sted.. (vurdere oppdrag, hente nøkkel, utføre jobben, huske å dra på butikken etter en verktøy, levere nøkkel, osv.. )

Og jeg ser ikke at det er ført som utgift det er ført inn som privatutakk.

Er dettte riktig igjen?

Tusen takk hvis noen svarer :)
 

hansson

Langveisfarende
Hvis det er ført som privatuttak har trolig regnskapsføreren vurdert utgiftene til å være av privat karakter. Hvis dere mener dette skulle være med som vanlige utgifter i firmaet (noe det kan se ut som de skulle) så bør dere kontakte vedkommende og be om at det endres.

Har dere handlet med firmakortet? Står firmanavnet på kvitteringene?
 

Smbinfo

Medlem
1. Kvitteringer. Dette er korrekt ført. Dere vil begge en konto hvor hver av deres kvitteringer føres mot. Alternativt kan det føres på 1920 om det er betalt fra en bankkonto som firmaet har.

Det at det er ført på 2060 og 2061 sier ikke noe om det er ført som en kostnad eller ikke, så her må du se på bokføringen. Er det ført ut av 1920 og inn på 2060/2061 har regnskapsfører vurdert det som privatuttak. Har han ført mellom en 6x konto og 2060/2061 har han vurdert det som en kostnad.

Forenklet så kan du regne med at det er ført som en kostnad om det er et negativt beløp som er ført inn på 2060 eller 2061.

2. Mye av det samme som over. Her har han nok vurdert det som en kostnad i firmaet. Hadde han det ikke, ville det ikke blitt noen føringer i det hele tatt da dere benytter privatbil og ikke har "tatt" noe fra firmaet.


Resultatregnskapet sier ingenting om enkeltføringer, men summnen av alt du har levert inn. Så lurer du på enkeltkvitteringer eller annet bør du se på bøfokrøingene. Alt inn på en 5-8000 konto er bra, og vil si at regnskapsfører har tatt det med som en kostnad (tilhørende føring ut av en 1-2999 konto).
 
Topp