Kjapp og trygg hosting for Wordpress

SEO på vBulletin forum

muffins

Medlem
Driver og setter opp et forum (vBulletin), og lurte på om noen hadde noen tips til hva man kan gjøre for å gjøre best mulig on-site seo?

Ser også at webforumet bruker vBSEO, er det verdt kronene med tanke på lisens og greier? Hva er det egentlig vBSEO gjør?

Noen med noen gode tips på lager? :)
 

Tonny Kluften

Administrator
vBSEO er desverre overpriset i forhold til hva det gjør. Man kan stort sett gjøre de samme tingene i .htaccess, men det krever litt mere jobbing. vBSEO er greit hvis man ikke gidder å sette opp alt i .htaccess. Tror du får den beste lista over hva VBSEO gjør ved å besøke siden deres.
Ellers må du sørge for at tittel på hver tråd er H1, det er ikke default i vbulletin og vBSEO ordner heller ikke det.
Sørg for å lage en god beskrivelse av hver kategori, skriv gjerne en nyttig artikkel på 200 ord hvis du klarer å plasserer den fornuftig der kategoribeskivelsen havner.
Ellers så er det ikke så mye å gjøre. Sørg for at trådene har en god tittel og ikke la de som poster skrive alt for mye of topic pjatt.
Det viktigste med SEO og forum er at innholdet i hver tråd er mye, nyttig og on topic.
 

muffins

Medlem
Takk for godt svar Tonny!

vBSEO er desverre overpriset i forhold til hva det gjør. Man kan stort sett gjøre de samme tingene i .htaccess, men det krever litt mere jobbing.

Det med .htaccess, tenker du da på rewriting av URL's? Burde vel ikke være altfor vanskelig å fikse opp en egen løsning på det?

Er det ellers noen andre modifikasjoner osv du anbefaler? Som f.eks "Lignende tråder" som ligger under her?
 

Tonny Kluften

Administrator
Ja, rewrite urls er en ting vBSEO gjør. Men dette er egentlig ikke nødvendig for SEO, kun for brukervennlighet. Google oppfordrer til og med til ikke å rewrite urls.

En annen ting vBSEO gjør er å la deg bestemme domener som alltid skal få dofollowlenker eller hvilke domener som alltid skal på nofollolenker. Før du bestemmer det så ta en titt her: Google PageRank og nofollow lenker | Webforumet.no Blogg

Godt poeng med lignende tråder, det glemte jeg. Dette er god SEO og god brukervennlighet. vbulletin har denne funksjonen i adminpanelet, bare å slå den på.
 

muffins

Medlem
Hva heter den pluginen til wordpress da? Similar posts? Blir jo litt bedre når selve innholdet i posten blir vurdert ja :)
 
Topp