Kjapp og trygg hosting for Wordpress

Teller MVA fra utlandet når det gjelder 50000 kr grensa?

Sindre

Medlem
De 50.000 man skal ha hatt i inntekt i løpet av 12 måneder for å registrere seg i momsregisteret, må de inntektene være fra kunder i Norge? Teller ikke f.eks. affiliate-utbetalingene fra HostGator i USA, med tanke på å registrere seg for moms? Ble litt usikker på dette fordi betalinger man får fra utlandet skal man jo ikke betale MVA av...
 

metallian

Medlem
Etter hva jeg har forstått etter samtaler med skatteetaten så teller de men de er nullsats, dvs at de teller med i de 50 000. Dersom mesteparten av inntektene er slik kan man jo "tjene" på mva-regnskapet ;)
 

peterandrej

pensjonert moderator
Correct me if I'm wrong men det er da vel bare avgiftspliktig omsetning som teller med i de 50K. Inntekt fra utlandet eller norsk omsetning som ikke er mva-belagt teller derfor ikke med i summen.

Du ba om det, så: Du tar feil. Både avgifts- og ikke-avgiftspliktig omsetning skal inn i de 50k. Derfor er det sånn at for en del som nesten bare har inntekter fra utlandet, men som handler inventar i Norge, så blir MVA-oppgjørene usedvanlig hyggelige.

Feel corrected :)
 

testdriver

Ha det bra..
[...]Det er imidlertid unntak fra regelen om at det skal beregnes mva på alt salg: Salg av varer til utlandet er fritatt for beregning av mva. Salg av undervisnings- eller helsetjenester er unntatt beregning av mva.
Forskjellen på fritatt og unntatt er blant annet at selger som er unntatt fra beregning av mva, ikke har rett til fradrag for mva på innkjøp relatert til dette salget, mens en som er fritatt for beregning av mva har rett til fradrag for mva på innkjøpet. Reglene for hva som er avgiftspliktig, hva som er fritatt og hva som er unntatt fra mva beregningen finner du i Merverdiavgiftsloven.

Kilde: Bedin - Starte bedrift
 

Thomas Pedersen

Pornogründer
Det stemmer at salg til utlandet skal tas med i beregningen. Det skal telles med hvis varen det er snakk om hadde vært mva pliktig ved salg i Norge. Bedrifter som hovedsaklig driver med export av varer/tjenester til utlandet har det ganske gunstig når d kommer til moms. Man fakturerer uten moms, men får fradrag for alt man handler i norge, og ender opp med å få tilbake moms annenhver mnd.
 
Sist redigert:
Topp