Skriv gode bloggposter – og selg

Category: Affiliatemarkedsføring, Annonsering, Blogging 409 0

blogger-selge

 

Er ikke det beste som kan skje at du får takkehilsninger fordi du har anbefalt et produkt til leserne dine?

Det går fint an å skrive gode bloggposter samtidig som du selger et produkt eller  lar leserne klikke på affiliatereklamer. Vi tar en titt på hvordan.

Ikke selg, men anbefal

Det er en stor forskjell på å selge et produkt og å anbefale et produkt. Å selge er et businessrelatert begrep mens å anbefale er forbundet med å hjelpe. Anbefal produkter til leserne dine. Det beste er hvis du har prøvd produktet selv, det vil ofte skinne tydelig igjennom om det er tilfelle eller ei.

Hvis du selv har brukt produktet kjenner du til fordelene og ulempene med det og kan formidle denne kunnskapen videre til leserne dine. Og når du vet at et produkt virker så er det lett å anbefale det, og heller ikke noe galt å anbefale det. Så anbefal produktene, ikke selg dem. Og et lite ekstra tips; i artiklen,  ikke link til produkter som ikke har noe med anbefalingen din å gjøre.

Salgspitch

Når du vil at leserne dine skal kjøpe noe må du si det. En enkelt god salgspitch vil gi deg mange flere salg i forhold til om du har dårlige salgspitcher som blir brukt mange ganger i posten din. Hvordan skriver du en god salgspitch? For det første må produktet ditt være relatert til teksten du skriver.

Hvis du for eksemple skriver om hvordan bloggere kan skaffe seg besøk ved å bruke videoer så linker du til et produkt som lar bloggerne redigere og produsere videoer. Ikke link til produkter som «Tjen 1000 kroner pr dag» el. lign. Heller ikke bruk fraser som «Klikk her, «Bestill her» osv. Det er ikke det som får leserne til å klikke. I linkene kan du heller bruke ord som beskriver produktet. Har du en god salgspitch så kan du selge uten å «overselge».

Gi færre valgmuligheter

Når du gir leserne dine færre valgmuligheter vil de være komfortable med å ta et valg. Ikke anbefal ti produkter i samme artikkel. Hold deg til et eller to produkter og anbefal og promoter dem der du naturlig har mulighet. Dette viser leserne at du vet at produktet er bra. Ved å promotere kun få produkter vil du få en høyere konverteringsrate.

Eksempel.  Se på følgende to situasjoner:

1. Du leser en bloggpost som anbefaler en mp3 spiller.

2. Du leser en bloggpost som anbefaler fire mp3 spillere.

I situasjon nummer to så vil du lure på hvilken mp3 spiller som er best for akkurat deg. I situasjon nummer en vil du ikke lure på det.

Det vil bli en god del klikk på linkene hvis du bruker metode nummer to, men konverteringen vil være dårligere. Det første eksemplet vil gi flere konverterer. I tillegg får du kredibilitet fordi du anbefaler produkter som fungerer.

Forskjellen mellom å overselge og å anbefale

Det er en stor forskjell mellom å overselge og å anbefale. Hvis du gjør det siste vil du være en bra blogger som kan tjene godt med penger. I det andre tilfelle vil du tjene færre penger og samtidig bli sett på som en som kun selger. Hovedpoenget med denne posten er at du skal anbefale produkter som virker bra og dermed hjelpe leserne dine. Da har du en vinn/vinn situasjon og du vil dermed motta takkehilsninger for anbefalingene dine 🙂

Lykke til 🙂

NB!! Hvis du har eksempler på gode salgspitcher eller metoder så skriv en kommentar om det.

Legg til kommentar