• Laster aksjedata...

Går du tom for penger før du er ferdig med måneden? Lurer du på hvor pengene går hver måned? Har du problemer med å finne penger til å investere for pensjonisttilværelsen, nødsituasjoner eller andre finansielle ting? Her er 10 tips for å kutte dine utgifter og spare penger på.

1. Vurder om du trenger hustelefon i det hele tatt. Din mobiltelefon er sannsynligvis alt du egentlig trenger, og mest sannsynlig er den mye billigere i bruk enn det hustelefonen er.

2. Kutt ned på dyre lunsjer og unødvendige kaffeavtaler med venninner og kolleger. For eksempel, hvis du bruker 30 kr for en cappuccino fem ganger i uken i 50 uker ut i året (du er på ferie de to andre ukene), vil du bruke 7500 på kaffe over ett år.

3. Betal ditt boliglån ukentlig i stedet for månedlig. De fleste banker har en nedbetalingsplan som strekker seg over uker i stedet for måneder, og du vil nyte en bedre rente av det. Du betaler mindre renter og betaler ned boliglånet raskere.

4. Gå mde kontanter i stedet for kredittkort. Psykologisk er det vanskeligere å bruke kontanter enn det er å bruke kredittkort. Du vil bruke mindre og spare på renter.

5. Bruk et «konvolutt-system» for dagligvarer, restaurantbesøk, underholdning, og andre skjønnsmessige utgiftskategorier. Dette vil hjelpe deg å spore hvor mye du bruker i disse kategoriene, samt prioritere og ha kontroll over forbruket ditt.

6. Kjør kollektivt om du har muligheten til dette. Det er både økonomisk og miljømessig korrekt.

7. Kjøp vanlig bensin i stedet for såkalt premiumbensin, som finnes på enkelte bensinstasjoner. De fleste biler trenger ikke premiumbensin. Kjøp også en hybridbil i stedet for en stor Hummer. Dette vil du spare penger på både ved anskaffelse av bil og anskaffelse av drivstoff.

8. Planlegg innkjøp for å unngå impulskjøp. Ta en liste med deg på butikken og fest deg ved den. Studier viser at impulskjøp kan legge 50-150 kroner til den endelige regningen i en dagligvarebutikk. Smell.

9. Gå til biblioteket i stedet for bokhandelen. Hvis du er en ivrig leser bør du sette opp et bokbudsjett for bøker som du vil ønske å beholde og gå til biblioteket for alt annet.

10. Ta en ferie hjemme. Sjekk ut alle de lokale nettstedene og hva som skjer i ditt lokalområde. Du vil gjenoppdage hjembyen din og spare på reise-og hotellkostnader.

Dette er bare en håndfull måter du kan kutte utgiftene, men hvis du følger disse tipsene vil du oppdage at du har mer penger i slutten av hver måned enn tidligere. Dette er penger du kan bruke på alt annet.