• Laster aksjedata...

Asia-Pacific Economic Coorporation er fra 1989 og består av 12 stater i Stillehavet:
Peru, Russland, Vietnam, Canada, USA, Japan, Sør-Korea, Filippinene, Australia, New Zealand, Indonesia, Brunei, Singapore, Malaysia og Thailand. Senere kom Mexico, Chile, Kina, Hongkong, Taiwan og Papua Ny Guinea med. APEC har frihandel for medlemslandene som mål.
Asia-Pasific Economic Cooperation (APEC) ble etablert I 1989 I forbindelse med den avhengigheten som var til nasjonalt samarbeid. APEC har utviklet seg fra å være en liten statsråd-dialog betont gruppe på 12 medlemmer, har APEC utviklet seg til et formidabelt regionalt forum, spesielt med introduksjonen av det årlige «Økonomi Leders Møde» i 1993. Målet dets er å effektivisere økonomien og samfunnet i de asiatiske stillehavsområdene, gjennom etablering av frihandel.
I dag er det 21 medlemmer i APEC, det dekker over omkring 2.5 milliarder mennesker, en BNP på 18.000 milliarder i 1999 og over 47 % av verdens handel. APEC har etablert seg som den primære organisasjonen for utbredelsen av åpen handel, partisk økonomi og teknisk samarbeid.
Hvert år holder APEC en statsråd møte: «Økonomi Leders Møde»
Det legger fram og lager de årets program for APECs 3 komiteer: politikks nivå gruppe, arbeidsgrupper og andre grupper.