• Laster aksjedata...

Siden tidenes morgen har man lånt penger i banken og et tradisjonelt bank lån er som regel også en av de billigste måtene å låne penger. Det krever selvfølgelig at man har en sunn og fornuftig økonomi og at banken kan se at man generell har penger på kontoen og ikke har overtrekk på dankortet sitt hver måned.
Man kan si at banken har noen utmerkede forutsetninger for å kjenne sine kunder – de kan se hvor mange penger man får i lønn hver måned og samtidig se hvilke ting man betaler via PBS eller nettbank – med andre ord kjenner den ens økonomien temmelig godt.
Derfor kan man med fordel bruke sin bank til å hjelpe med en budsjett konto – så man har et klart overblikk over de månedlige utgiftene og forhåbentlige har man litt man kan spare litt sammen til uforutsette utgifter.
Bank lån er som sagt blant de billigste – men også her skal man se seg godt for, for det er forskjell på de forskjellige typene lån og ikke minst de rentesatsene som tilbys.
Hvis man skal låne penger til forbruk kan det virker opplagt å søke om et forbrukslån – men denne typen lån hører til blant de dyreste typene av lån som banken tilbyr.
Har man en masse friverdi kan man lage en form for boligkassakreditt og på den måten låne i sin boligs friverdi til den lavest mulige rente – renten vil så komme helt ned i nærheten av 5 % og det er dermed den klart billigste måten å låne penger.
Alternativt kan man søke om en vanlig kassakreditt – her kan man også selv bestemme hva pengene skal brukes til – og man kan godt bruke dem til forbruksgoder eller det man nå like står og mangler.
I forhold til forbrukslån er kassakreditten fremdeles et billig alternativ – avhengig av ens engasjement med banken kan man typisk oppnå en rente på mellom 7-12 % – prøv f.eks. å sammenligne rentene mellom forskjellige banker, det kan brukes som et argument til å forhandle deg til bedre vilkår – banken vil sikker heller gi en litt bedre rente enn risikere å miste en god og solid kunde.
De siste årene har flere banker litt tap på bolig markedet og bankene blir i høyere grad nøt til å forsøke å holde på sine kjernekunder.
Det er heldigvis forholdsvis lett å sammenligne banker – nettet bugner av informasjon båter fra finansinstitusjonene selv men også fra andre brukere som du kan bruke i din research for å finne den billigste banken. Husk at noen banker har såkalte fordels program – hvor du ved å samle alle dine aktiviteter kan spare mange penger på både renter og gebyrer – ja til og med på dine forsikringer.
Noen banker tilbyr sine aksjonærer særlig gunstige vilkår, så ofte er det mange penger å spare ved å investere i et par aksjer – prisen på disse aksjene er typisk tjente hjem etter 1-2 år.
Så ved å lage litt research og bruke det du finner på nettet, er du som en god og solid bankkunde et skritt nærere å få deg et bank lån til den absolutt billigste renten – du kan med fordel også ringe rundt til noen av de konkurrerende bankene eller bli et møte bare for å høre hva de kan tilby.
Teksten du akkurat har lest er oversatt fra engelsk og kan inneholde opplysninger som ikke gjelder for norske forhold.