• Laster aksjedata...

Bensin har tradisjonelt sett vært dyrere i Norge enn i andre land. Det samme gjelder mange andre varer og tjenester. Grunnen til dette er at vi har god kjøpekraft og dermed er villige til å betale en høyere pris. Mange selskaper har derfor ekstra god fortjeneste i Norge (f.eks. oljeselskaper og SAS).
Hvis det du sier hadde vært riktig, hvorfor er da bensin svært billig i mange land i midtøsten (mange steder koster den under 1 kr literen)? Hvorfor koster bensin bare 5 kr literen i USA? Alt er ikke avgifter.
Fordi vi har mye olje så vil staten (og folk indirekte gjennom oljeselskapene og jobbene de genererer) tjene mer penger på økt oljepris. Dette kunne en brukt for å redusere avgiftene. Da ville staten tjent det samme, samtidig som folk fikk billigere bensin. Dette hadde ikke vært mulig om vi ikke hadde olje.
I distriktene er det ofte lange sterkninger på flere mill hvor det bare bor et par hundre mennesker (hvis så mange). Da ville utgiften på å ha busser kjørende der hver time eller hver halvtime begge veier bli MYE større enn hvis folk kjører selv + at man ikke har i nærheten av samme friheten.
En buss bruker mye diesel og må ha en sjåfør.
Skal du ha den billigste bensinen, så bør du skaffe deg et bensinkort. Da får du mye bedre betingelser når du skal handle inn bensin. Enkelt og greit – det vil lønne seg å kjøpe kredittkort med fordel for deg som bruker bilen mye.